Türkiye'nin ilk Kargo İHA'sı Albatros

Türkiye'nin ilk Kargo İHA'sı Albatros

Türkiye'nin savunma sanayi de gelişmeleri ile birlikte şirketlere de sağladığı imkanlarla ilerleyen yıllar da kargo işlerini İHA'ların yapabileceğini ön görülmektedir. İşte Albatros kargo İHA haberimizin devamında...

Türk Savunma Sanayii Firmaları, İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisinde edindiği tecrübeler ve elde ettiği ürünler ile isimlerinden sık sık söz ettirmeye devam ediyorlar. Bu kapsamda, Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarından olan ALTINAY, ALBATROS Taktik Modüler Çok Rotorlu İnsansız Hava Aracını ilk kez TEKNOFEST-2019’da sergiliyor.

ALBATROS Taktik Modüler Çok Rotorlu İnsansız Hava Aracı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kargo İHA Sistemi ihtiyacının yerli imkanlarla giderilmesi amacıyla ALTINAY tarafından geliştirildi. İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ALBATROS; 195 kilogram kalkış ağırlığa, 50 kilogram faydalı yük kapasitesine, 65-85 km/sa uçuş hızına, 60 dakika uçuş süresine, 3000 metre uçuş irtifasına ve 8 motora sahip. Her türlü kargo yükünü taşıyabilen ALBATROS’un, 100 ve 150 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip olacak 2 modelinin daha üretilmesi planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.