TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ EXPROOF MOTORUNU ÜRETTİ

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ EXPROOF MOTORUNU ÜRETTİ

MİKSAN Motor Sanayi , 1977 yılında Hasköy’de atölye olarak asenkron motor imalatı imalatını gerçekleştirdi.

MİKSAN Motor Sanayi , 1977 yılında Hasköy’de atölye olarak asenkron motor imalatı imalatını gerçekleştirdi. Ürün çeşidini hızla artırarak 1982 yılında iç piyasada büyük bir pay oluşturan boryağ devirdaim pompa imalatına başlayarak 500’den fazla devir daim pompası çeşidi üretiyor. 2003 yılında vibrasyon motorları imalatına başladı ve vibrasyon motorlarında ilk Atex Sertifikası aldı.

Halen üretimini en son teknoloji ile İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan fabrikasında daimi devre kondansatörlü genel amaçlı asenkron motorları, pompalar, brülör motorları, vibrasyon motorları, özel milli ve özel flanşlı motorlar üreterek firma 80 ülkeye ihracat yapan Miksan motor, yakın zamanda patlayıcı gaz, buhar ve toz bulunan ortamlarda kullanılan ve bu ortamlarda olası infilakların önüne geçen elektrik motorları olarak bilinen "exproof motor"un yerlisini üreterek seri üretime başladı.

İş güvenliği kapsamında kullanımı zorunlu Exproof motorlar tehlikeli gaz ve tozlu ortamlardaki elektronik aletlerde kullanılıyor olası patlamayı önlüyor.

Miksan Motor ve tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.