Türkiye'nin Kendi Diyabet İlacını Üretmesinde Engel Mi Var

Türkiye'nin Kendi Diyabet İlacını Üretmesinde Engel Mi Var

Ortaya atılan iddialara göre Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, diyabet ilaçları gibi stratejik önemi olan üretim alanlarında uluslararası firmaların Türkiye'ye engel olduğunu belirtti.

Nezih Barut konuşmalarında dünya genelindeki ülkelerin ilaç üretim sanayilerinin bağımsız olmalarını gerektiğini söylerken Türkiye'nin milli politikalar konusunda sorunlarının olduğunu yeni milli politika geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Nezih Barut konuşmalarında: “Diyabet ilaçları Türkiye'de mutlaka üretilmeli çünkü bu alan stratejik” dedi.

Türkiye'nin ilaç üretmesine sekte vuruluyor

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Başkanı Nezih Barut, uluslararası piyasada Türkiye'nin kendi ilaçlarının üretilmesine sekte vurmak için çoğu zaman iç piyasada zarar edilerek satış gerçekleştirildiğini belirtti.

Nezih Barut konuşmalarında  “Bu konudaki fiyat politikaları çok önemli. Türkiye pazarda hakim durumda olan firmalar çok düşük fiyatlarla piyasaya ürün vererek bu alanda yeni yatırımların girmesini engelleyebiliyorlar. Devlet buna dikkat etmeli ve stratejik davranmalı” dedi.

Eczacılar Birliğinin Referans Fiyatları Ucuz İlac Alımını Engelliyor

Nezih Barut konuşmalarında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ve Sağlık Bakanlığı'nın koymuş olduğu fiyat politikalarını eleştirdi. Türkiye Eczacılar Birliği ile uluslararası ilaç piyasasından getirilen ilaçların fiyatlarına değindi. Nezih Barut, uygulanmış olan depo fiyatlarının özel sektörün dış piyasadan daha ucuza ilaç almasını engellediğini söyledi. Nihat Barut, yüzde 55 daha az fiyata temin edilebilecek ilaçların Türkiye Eczacılar Birliği'nin referans gösterdiği fiyatlar sebebiyle ucuz ilaç alamadıklarını dile getirdi. Ortaya çıkan bu sorunları Sağlık Bakanı ile konuştuklarını söyleyen Nihat Barut, sorunların çözülmesini beklediklerini belirtti. 

Nezih Barut Kimdir ?

Nezih Barut 1952 doğumlu, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1976'da mezun olan Nezih Barut, Abdi İbrahim İlaç Fabrikası'nda iş hayatına atıldı. 1981 yılından sonra yönetimi ele alan Nezih Barut 30 seneyi geçen süre zarfında Üretim Müdürlüğü ve Genel Müdürlük mevkilerinde önemli işler yürüttü. Nezih Barut, İlaç Endüstrisi İş verenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.