TÜRKİYE'NİN MİLLİ KALKINMA HAMLELERİ VE YERLİ UÇAK SANAYİMİZ

TÜRKİYE'NİN MİLLİ KALKINMA HAMLELERİ VE YERLİ UÇAK SANAYİMİZ

" Türkiye'nin Milli Kalkınma Hamleleri ve Yerli Uçak Sanayimiz" konulu söyleşi de 1923'den günümüze başta Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ olmak üzere Türkiye'nin Uçak imalatı hakkında bilgiler verildi.

Devlet Malzeme Ofisi tarafından düzenlenen ve Mustafa Kemal'in Uçakları kitabının yazarı Sayın İsmail Yavuz'un sunduğu Geçmişten günümüze " Türkiye'nin Milli Kalkınma Hamleleri ve Yerli Uçak Sanayimiz" konulu söyleşi de 1923'den günümüze başta Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ olmak üzere Türkiye'nin Uçak imalatı hakkında bilgiler verildi.

Toplantının onur konuğu ve söyleşide katkıda bulunan Nuri Demirağ'ın torunu, Cumhuriyet tarihimizin yetiştirdiği önemli uçak mühendisleri arasında sayılan pilot Mehmet Kum’un kızı Prof.Dr. Banu Onaral hocamızda önemli bilgiler verdi.

Bu söyleşiye katılan ve katkıda bulunan Araştırmacı yazar İsmail Yavuz , Prof.Dr. Banu Onaral, DMO Genel Müdürümüz Mücahit Civriz ve herkese teşekkür ediyor, devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.