Dr. İlhami PEKTAŞ

Dr. İlhami PEKTAŞ

Türklere Anadolu'nun kapılarının açıldığı 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yılı kutlu olsun.

Malazgirt Savaşı Türklerin Anadolu'yu yurt edinmesinin ilk zaferidir.Türklerin Anadolu'ya yerleşmesi ve kök salmasının temelinde Malazgirt Zaferi yer almaktadır. Savaşa başlamadan önce 26 Ağustos günü cuma namazına müteakip Alparslan, beyaz bir elbise giyip ordusuna 'Bu benim kefenim olsun, ben bu kılıçla elim takatten düşünceye kadar çarpışacağım dinini, vatanını, sultanını seven ardımca gelsin’’ deyip büyük bir inanmışlık ve cesaretle Bizanslıları bozguna uğrattı.

Şanlı tarihimize baktığımızda görürüz ki; üzerinde yaşadığımız topraklar "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” inancıyla hep şehit kanlarıyla sulanmıştır. Vatan; uğruna can verilen topraktır. Atalarımızın ve bu vatanı korumak uğruna şehit düşen askerlerimizin ruhu şad olsun. Anadolu'nun kapılarının açıldığı 1071 Malazgirt ve Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşu 30 Ağustos Zaferleri kutlu olsun.

Şehit kanlarıyla sulanan bu toprakların kıymetini bilelim. Yerli ve milli mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu anlayalım. Bu topraklara Haçlılar üslerini kurmasın, haçlı emperyalizmi yerleşmesin diye daha çok çalışalım. Daha çok üretelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar