Türkmen Liderden; IŞİD Saldırısı Hakkında Şoke Eden Açıklama

Türkmen Liderden; IŞİD Saldırısı Hakkında Şoke Eden Açıklama

IŞİD ile Türk Askeri arasında Kilis'te başlayan çatışmanın sebebi olarak Türkmen lideri Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, şoke eden iddialarda bulundu. IŞİD arasındaki yaralı bir bireyini tedavi için Türkiye'ye sokmak istediğini ve kabul edilmediğini söyled

Habertürk TV'ye konuşan Suriye Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili Türkiye tarafından söylenenlerin dışında, bize karşı taraftaki arkadaşlarımız aracılığıyla bilgiler geldi. Bu bilgilere göre, IŞİD tarafından yaralı ya da ağır hasta olan birisinin Türkiye'ye getirilmesi istenmiş. Ancak Türk askeri geçişlere izin vermemiş. Bunun üzerine IŞİD militanları, Türk askerlerine sınır hattı üzerinde pusu kurarak, devriye yapan askerlere ateş açarak oradaki askerlerimizin şehit olmasına sebep olmuşlar. Bunun üzerine Türk askeri karşı tarafta mevzilenen, IŞİD'lilerin bulunduğu Ayeşe Türkmen köyündeki insanlara Türkçe anonslarla köyü boşaltarak IŞİD mevzilerini tank ve toplarla vuruyor. Ölü ele geçirilen militan, olay yerinde yapılan müdahale sonucu öldürülen bir militan. Diğerleri ise farklı bölgelere kaçarak canlarını kurtarmış görünüyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.