Ukrayna Sağlık Bakanlığı: Her Gün 44 Kişi...

Ukrayna Sağlık Bakanlığı: Her Gün 44 Kişi...

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni yazılı açıklamalara göre ülkede her geçen gün 44 kişi HIV virüsü kapıyor ve her gün en az 44 kişiye HIV virüsü teşhisi konuyor, Ukrayna Sağlık Bakanlığı uyarılarını ise devam ettiriyor.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı uyarılarına göre genellikle ülkede cinselliğin son derece açık olması ve kadın erkek arasında yaşanan cinsel ilişkinin gün geçtikçe daha fazla artış göstermesinin söz konusu olması dolayısı ile 44 kişinin HIV virüsü taşımaya başladığını, her gün artan bu sayının hem ülkenin geleceğini hem vatandaşları etkilediğine değinerek Ukrayna Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda yeni adımlar attığına değiniliyor.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı ayrıca açıklamalarında gelecek yıllarda şuan için 280 bin civarında olan AIDS hastasının gelecek 5 yıl içerisinde iki katına çıkmasının da söz konusu olabilecek olduğu ifade edilmekte, ülkede yer alan AIDS hastalarının sayısının her yıl daha fazla artış göstermesi ve her yıl git gide daha fazla günlük vakanın yaşanmasının söz konusu olduğu ifade edilmekte. Ukrayna Sağlık Bakanlığı açıklamalarında ayrıca Avrupa'da en çok HIV virüsünün ülkede olduğunun da açıklamalarında bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.