İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

UKRAYNALILAR ASLINDA HAZARLAR MI?

Geçen hafta bir Ukrayna seyahati yaptım ve bu seyahat sırasında eski Hazar devleti sınırları içerisindeki bölgeleri dolaştım. Bu arada aklıma ister istemez Ukraynalılar kimdir? sorusu da takıldı.

Resmi söyleme göre Ruslarla akraba olduğu söylense de bunu kabul etmeyen Ukraynalılar da bulunmaktadır. Yaygın görüş, Slav kavimleri ve Türk Kavimlerin karışımından meydana gelmiş olması muhtemeldir. Üstelik kendilerine özgü yerel bir dil de kullanmaktadırlar. 

Bugün Ukrayna'nın kurulmuş olduğu bölge eski Hazar Devleti'ne aittir. Yahudi olan bu devlet, oldukça güçlü olup, Hz. Osman zamanındaki Kafkas fetihlerinin gerçekleşmesini de engellemiştir. 

Ukrayna halkının kökeninde Türk etkisinin daha fazla olacağını tahmin ediyorum. 

Özellikle Kırım ve Dinyeper çevresi eski Türk yerleşim yeri olduğu gibi güçlü bir Hazar Yahudisi geçmişine de sahiptir. (Başka bir yazımda Hazar Yahudileri hakkında geniş bilgi vermeye çalışacağız). 

Bölgenin eski Hazar Devleti'ne ait olması, Yahudi Hazar Devleti'nin tekrar kurulması planlarını da gündeme getirmektedir. Sanırım Avrupa ile Rusya arasındaki mücadele Avrupa'da kurulmak istenen bir Yahudi Devleti çekişmesinden de kaynaklanabilir. 

Bunu dönemi bilmeyen okuyucularımız istihza ile karşılasalar da Hazar Yahudileri Avrupa'da oldukça güçlü olup, Dünya Yahudilerinin çoğunluğunu oluşturmakta ve Aşkanez Yahudilerin ataları sayılmaktadırlar. Rahchild ailesinin ve İsrail'i kuranların da Aşkanez olduğunu söylemem sanırım durumu daha iyi açıklayacaktır. 

Şimdilik bu kadar bilgi verelim. Vakit buldukça konuyu açacağım.

ukraynalilar-aslinda-hazarlar-mi.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.