ÜLKEMİZDE İLK YÜKSEK BASINÇLI ALÜMİNYUM ENJEKSİYON FABRİKASININ TEMELİ BURSA’DA ATILDI

ÜLKEMİZDE İLK YÜKSEK BASINÇLI ALÜMİNYUM ENJEKSİYON FABRİKASININ TEMELİ BURSA’DA ATILDI

Türkiye’nin ilk yüksek basınçlı yerli alüminyum enjeksiyon fabrikasının temeli Bursa’da atıldı.

Türkiye’nin ilk yüksek basınçlı yerli alüminyum enjeksiyon fabrikasının temeli Bursa’da atıldı. Oyak Renault’un Bursa’da yapacağı fabrikanın maliyeti 100 milyon Euro’yu bulacak. 100’den fazla kişiye istihdam sağlayacak fabrika, 8 bini kapalı 10 bin metrekarelik alana inşa ediliyor. Türkiye’de ilk alüminyum motor bloğunun üretileceği fabrika ile, ülkemizde cari açığın yıllık 2.3 milyar dolar azaltılmasına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Dünyada sadece birkaç yerde ileri teknoloji içeren yeni nesil Alüminyum Enjeksiyon motor Fabrikası bulunuyor. Bu motor bloklarının üretiminde ülkemizde yüksek teknoloji kullanılarak yeni nesil alüminyum motor blokları üretilecek. Otomotiv sanayimiz için çok büyük bir atılım olan bu yatırım; katma değerli üretime, istihdama ve ihracata ciddi katkılar sunması bekleniyor.

Üretilecek motorlar hibrit araçlarda kullanılmak üzere ihraç edilecek.

OYAK RENAULT firmamızı yüksek katma değerli yatırımı için tebrik ediyor, yatırımlarının yerli katkı oranının artarak devamını diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.