Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu Tanıtıldı

Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu Tanıtıldı

Diyarbakır Valiliği ile Dicle Üniversitesi'nin iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'yla ilgili valilikte toplantı yapıldı.

Diyarbakır Valiliği ile Dicle Üniversitesi'nin iş birliği ile 02-05 Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyum ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nde toplantı yapıldı.

Düzenlenen sempozyumun amacının Diyarbakır'ı tanıtmak olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy,basın mensuplarına sempozyumun tanıtımını yaptı.Sempozyuma Üniversite, Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının mesaj gönderebileceğini ve halka açık olacağını belirtti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy sempozyumda,arkeoloji,çevre atık,dezavantajlı kesimlerin sorunları çözümleri,engelliler,yaşlılar,suç işleyen çocuklar,il ve edebiyat, eğitim, ekonomi, ticaret, ekoloji, kentleşme, göç, yoksulluk, gelir eşitsizliği, lojistik, markalaşma, mesleki eğitim çalışmaları, mimarlık, psiko-sosyal yaşam ve insan, inanç, sağlık, tarım, iş, tarih, yazarlar ve şairler gibi konuların sempozyumda ele alınacağını belirtti.

Toplantı sonrasında Vali Aksoy'a sorulan,sempozyumda Kürtçe ce Zazaca bir konuşma veya bu dillerle ilgili bir çalışma olup olmayacağı soruyu Aksoy,“Biz dil ve edebiyat kapsamında bir alan açtık. Bu kapsamda bu tür öneriler bildiriler bilim kuruluna sunulacak. Uygun görülenler, sunulacak. Herkes görüşlerini buraya sunabilirler. Tabi bilim kurulunun denetim ve incelemesinden sonra uygun görülürse.” ,şeklinde cevapladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.