URFA’YA YERLİ VE MİLLİ TRAMBÜSLER GELİYOR.

URFA’YA YERLİ VE MİLLİ TRAMBÜSLER GELİYOR.

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünya turizmde ayrı bir yeri olan Şanlıurfa’nın en turistik bölgesinde toplu taşımada Bozankaya Trambüsleri devreye girecek.

Dr. İlhami Pektaş

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünya turizmde ayrı bir yeri olan Şanlıurfa’nın en turistik bölgesinde toplu taşımada Bozankaya Trambüsleri devreye girecek.

Bozankaya, Malatya için üretilen ve halkın ulaşım rahatlığını sağlayan 20 adet Trambüsten sonra şimdi de Şanlıurfa belediyesi için 10 adet 25 metrelik Trambüsler üretiyor. Trambüslerin yanısıra enerji güç temini, kataner, kontrol, sinyalizasyon, haberleşme ekipmanı ve idari bina da önümüzdeki aylarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

Bozankaya Trambüsleri, 7 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 60 bin yolcu taşıyacak.

Gücünü yol boyunca asılı elektrik hattından (kataner sistemi) alan, elektrik hattının olmadığı yerlerde batarya sistemi ile şarj olan, raylı sistem gövdesine sahip olması sebebiyle 18-21-24-30 metre gibi alternatif uzunluklarda üretilebilen Trambüsler, raylı sistemlere yakın bir yolcu kapasitesine sahip olup raylı sistem altyapısının gereksinim duyulmadığı yollarda altyapı maliyeti düşük ve karayolunu kullanması sebebiyle ile de hareket özgürlüğüne sahip elektrikli troleybüslerdir.

Bozankaya Trambüsleri, elektrikli, yolcu taşıma kapasitesi yüksek, enerji tüketiminde ekonomik ve çevre dostu olan modern çağın yeni toplu ulaşım aracıdır. İlk yatırım maliyetinin düşüklüğü ile öne çıkan Trambüsler, yolcular için kaliteli ve güvenli bir ulaşım sağlamaktadır. Sıfır emisyon ilkesi ile çalışan bu Trambusler, çevreye duyarlılık konusunda da öncülük etmektedir.
Urfa için üretilecek Trambüslerin uzunluğu : 24.7 m, Yolcu Kapasitesi : 240 kişi, Max.Hızı : 70 km/saat olacaktır.

Yerli ve Milli Marka Araçları tercih ettiği için Belediyemizi ve Üretici Firmamızı tebrik ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.