Uruguay’da Resmi Olarak Esrar Satışı Başladı

Uruguay’da Resmi Olarak Esrar Satışı Başladı

Marijiuana, Cannabis ya da bizim tabirimizle Esrar tüketmek, yetiştirmek, satmak Uruguay’da bundan sonra serbest.

Uruguay parlamentosunda 2013 seneninde onaylanan bağımlılık yapıcı madde tüketimi ve satışı birkaç gün önce yürürlüğe sunuldu. Artık Uruguaylılar her ay düzenli olarak belirli bir oranda esrarı eczanelerden alabilecek.

Uruguay’da esrarın resmi tarihçesi gerçekte 2012 senesine dayanıyor. 

LTBG gibi çoğu toplumsal aykırı örgütlerine destekleyerek yardımlarını esirgemeyen eski Başkan Jose Méjica insanların resmi olarak esrar büyütebilecegini ve satın alabileceğini öne sürdü ve bu düşüncesini filiyata dökerek 2013 seneninde bu yasayı parlamentoya getirdi ve parlementodan geçmesini sağladı.

Kişi başı her ay 40 gram olarak sınırlama getirildi.

Ayriyeten 18 yaşından küçükler bu yasadan yararlanamayacaklar. 18 yaşını geçenler esrarı yalnızca eczanelerde ve devletin resmi olarak satış yetkisi verdiği kişilerden alabilecekler

Bir kişi ayda toplamda 40 gram ve günde de en fazla 1,41 gram satın alabilecek. Esrarın gram fiyatı ise 1,30 dolardan satışa çıkacak. Bu rakamın 0,90 doları satıcıya, 0,51 doları ise devlete vergi olarak kalıyor. 

Uruguay’daki yasal esrar yasası ABD'dekine göre çok farklılık gösteriyor. Esrar yasası mali getirisi ve kişisel zararlarına göre farklı uygulamalar getiriyor.

Uruguay'daki esrar yasasının ana hatları şöyle:

* Sağlık bakanlığı halk sağlığını korumak için sürekli denetim yapacak.

* Her hanede sadece bir çeşit esrar bitkisi yetiştirilecek

*  Esrarın denetimi ve yönetmeliği Kannabis Kontrol Enstitüsü (IRCCA) tarafından yapılacak.

* 18 Yaşını doldurmamış kişilere esrar satışı ve esrar üretimi yasak

* Esrar ile alakalı reklam ve tanıtım faliyetleri yapmak suç olarak kabul ediliyor.

* Esrara 2 çeşit isim verilecek. Alfa 1 ve Beta 1 adları ile satışa sunulacak olan esrarda Alfa 1 rahatlatıcı, Beta 1 ise enerji verici seçeneği ile satışı yapılacak

* Yasal esrarın başka ülkelere satışı yasak ve kaçak satış yapılması önlenecek.

Ayrıca başka ülkelere bakacak olursak Porto Riko ve yakınındaki 29 eyalet’de Esrar tüketimini yasallaştırdı.

Esrar satışının önüne geçemeyen ülkeler belli kısıtlamalar ile esrar satışlarını yasallaştırmaya başladılar. Esrar gibi uyuşturucu maddelerin önüne geçebilmek için insanlara islamı iyi öğretmek ve ailelerin çocukları ile ilgi ve alakasını kesmemesi gerekiyor.

Serhad Haber olarak bu haberi yayınlamamızdaki sebeb çocuklarımıza sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatmak ve İslam eğitiminin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne getirmektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.