Üzüntünün İnsanlara Faydası Ortaya Çıktı

Üzüntünün İnsanlara Faydası Ortaya Çıktı

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak kısa süreli üzgün olmanın bazı faydalarının olduğunu açıkladı.

Üzüntünün faydalı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, canımızın sıkkın olduğu o anların bile hayatımıza çok şey katabileceğini söylüyor.

Her üzgün ruh halinin depresyon olmadığını söyleyen Başkak,mutluluğa çevrenizdeki bazı olaylara olan dikkat eksikliğinin yol açtığını ve mutsuzluğunda bu durumun tersi olduğunu belirtti.Kötü ruh halindeki insanların çevresinde olan biteni normal insanlara göre daha detaylı bir şekilde hatıraldığını ifade eden Psikolog Başkak,üzgün ruh halindeki insanların hafızalarının daha hassas olduğuna değindi.

Mutlu ruh halindeki insanlar bulundukları ortamda güvende hissetmesini sağladığını belirten Başkak,kötü ruh halindeki insanların bunu bir sinyal olarak algılayıp sorunlarla başetmesi için kendi içinde motivasyon ortamı yarattığını söyledi.Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak mutlu kişilerin kötü durumları düzeltmek için enerji bulamayacaklarını ifade etti.

Üzgün olan insanların karşısındakine kendisini inandırmak konusunda daha başarılı olduklarını söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, mutsuz insanların daha adil olduğunu söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.