Van Erciş’te Akıl Almaz Sahte Mahkum iddiası

Van Erciş’te Akıl Almaz Sahte Mahkum iddiası

Van'da işlediği kaçakçılık suçundan dolayı 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Ercan Eroğlu'nun yerine Yakup Göller'in ceza evinde yattığı iddia edildi..

Van'da işlediği kaçakçılık suçundan dolayı 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Ercan Eroğlu'nun yerine Yakup Göller'in ceza evinde yattığı iddia edildi.

Van'ın Erciş ilçesinde 12 Ocak'ta Mehmet Ademi'ye ait bir akaryakıt istasyonuna yapılan silahlı saldırı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Saldırının faillerinin yakalanması yönünde Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada olayın şüphelisi olarak değerlendirilen, kaçakçılık suçundan 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Ercan Eroğlu'nun Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumun'da hüküm giydiği ancak yapılan parmak izi ve fotoğraf tespiti ile hapis yatan kişinin Ercan Eroğlu olmadığı yerine Yakup Göller'in ceza evinde yattığı iddia edildi.

Erci̇ş 1. Asliye Ceza Mahkemesi̇ tarafından görülen 16 Aralık 2014 tari̇hinde 2014/535 sayılı dosyada, Ercan Eroğlu'nun kaçakçılık suçundan 4 yıl 7 ay hapi̇s cezasına mahkum olduğu ve ceza evinde olması gerektiği ancak 12 Ocak 2016 tarihinde Van'ın Erciş ilçesinde Mehmet Ademi'ye ait bir akaryakıt istasyonuna yapılan silahlı saldırısı sonucunda olayın müşteki̇si olan Mehmet Ademi ve babası Abdulcebbar Ademi'den alınan i̇fadeler doğrultusunda, Ercan Eroğlu ile aralarında husumet bulunduğunu, bu nedenden dolayı Ercan Eroğlu ve yakınlarından şüphelendiğini, savcılığa verdiği ifadesinde belirtti.

Soruşturma kapsamında Ercan Eroğlu'nun yakınlarından alınan ifadede Ercan Eroğlu'nun, Uşak'ta ki  ceza evi̇nde olduğu belirtildi. Savcılık, müşteki Abdulcebbar Ademi̇ ve Mehmet Ademi'ye, Ercan Eroğlu'nun ceza evinde olduğunu beyan etmesi sonucunda, Abdulcebbar Ademi şüpheli Ercan Eroğlunun ceza evinde olmadığını, Ercan Eroğlu'nun yerine ceza evinde Yakup Göller adında şahısın yattığını iddia ederek Erci̇ş Cumhuri̇yet Savcılığa'na bildirdi. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcılık, Yakup Göller ismindeki şahsın araştırılması i̇çi̇n Erci̇ş Emni̇yet Müdürlüğü'ne talimat verdi.

Emni̇yet Müdürlüğünün yaptığı araştırma sonucunda, Yakup Yöller'i̇n Van'ın Erciş ilçesinde bulunan adrese gidildiği, evde eşinin olduğu ve eşine Yakup Göller'in nerede olduğu sorulduğunda, eşi Yakup'un burada olmadığını, aralarının bozuk olduğunu söylediği bildirildi. Bunun üzeri̇ne Savcılık, Yakup Göller'i̇n si̇stemde parmak i̇zi̇ni̇n olup olmadığını varsa i̇stenmesi̇ni̇ talep etti. Erci̇ş Emni̇yeti Yakup Göller'in 2005 yılında Çorlu polis merkezinde kayıtlı parmak izine ulaştı. Daha sonra savcılık, Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumun'da Ercan Eroğlu olarak görünen şahıstan parmak izi alınmasını talep etti.  

Parmak izleri, savcılık talimatıyla her i̇ki̇ parmak i̇zi̇ni̇ karşılaştırılması için kriminale gönderdi. Kriminal raporunda her i̇ki̇ parmak i̇zi̇nin Yakup Göller'e ai̇t olduğu tespit edildi.  Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumun'da hüküm gören kişinin Yakup Göller olduğu tesbit edilmesi üzerine Ercan Eroğlu'nun yeri̇ne Yakup Göller'in ceza evinde yattığı ortaya çıktı.

Ercan Eroğlu'nun ceza evi̇nde olmadığının tespi̇t edi̇lmesi üzerine, 12 Ocak'ta Mehmet Ademi'ye ait bir akaryakıt istasyonuna yapılan silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayın şüphelisinin Ercan Eroğlu olduğu öne sürüldü. 

Erci̇ş Cumhuri̇yet Başsavcılığı verdiği kararda, dosya üzeri̇nde yaptığı i̇nceleme sonucunda Ercan Eroğlu'nun yeri̇ne Yakup Göller'i̇n hüküm gördüğünü tespi̇t edi̇ldi̇ği̇ni ve Yakup Göller'i̇n şuan Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumun'da hüküm giymesinden dolayı dosyanın Uşak Cumhuri̇yet Başsavcılığına gönderilmesi kararını verdi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili gizlilik kararı aldığı ve Ercan Eroğlu'nun Adana'da yakalandığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.