Van İlçe ve Köylerinde Asfalt Çalışmaları Devam ediyor

Van İlçe ve Köylerinde Asfalt Çalışmaları Devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda yapacağı çalışmalarına yollarda ve caddelerde başlayarak neredeyse kullanılamayacak durumda olan yoları genişleterek, yenileyecek.

Van  Büyükşehir Belediyesinin hizmet ve çalışma alanlarının genişlemesi ile birlikte kentte bağlı bütün ilçelerde ve kırsal alanlarda çalışmalarına seferberlik ruhuyla devam ediyor. Kent tarihinden bu güne kadar hiçbir hizmet görmemiş olan ilçelerde ve kırsal mahallerde çalışmalar başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, mevsim sonuna kadar kenttin bütün ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde çalışmalar yapacak. Yapacağı çalışmaların bitirilmesi ile birlikte burada yaşayan yurttaşlara belediye hizmetleri ile ilk defa tanışmış olacak.

Van Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda yapacağı çalışmalarına yollarda ve caddelerde başlayarak neredeyse kullanılamayacak durumda olan yoları genişleterek, yenileyecek. Belediye ekipleri ayrıca tüm ilçelerde bir tarafta yeni yolar açarak asfaltına başlarken diğer bir tarafta ise köprüler ve istinat duvarları yapıyor.

468 km asfalt, 171 km stabilize, 39 köprü ve 6 istinat duvarı çalışmaları devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre içerisinde tüm ilçelerde ilk olarak320 kmbirinci kat sathi asfalt,138 kmikinci kat sathi asfalt,10 kmsıcak asfalt,171 kmstabilize yol çalışması, 39 köprü ve 6 istinat duvarı çalışmalarını başlattı. Her ilçede ayrı ayrı ekipler ile çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi, kentin neredeyse her yerinde çalışmalar yapılıyor. Yollarda onarım, bakım ve yama çalışmalarını da yürüten belediye ekipleri tamamlanan yol çalışmalarının ardından daha sonra belirlenecek olan programlarına başlayacak. Büyükşehir, kısa sürede tamamlanması beklenen yolların ardından yeniden programa alınacak olan yolların ve güzergâhların belirlenmesi ile birlikte yeni çalışmalarına başlayacak.

İlçelerde ilk etapta yapımına başlanan çalışmalar

Bahçesaray ilçesine48 kmsathi kaplama asfalt,34.5 kmstabilize yol çalışması, 2 köprü ve 1 istinat duvarı yapılıyor. Gürpınar ilçesine66 kmsathi kaplama asfalt çalışması yapılıyor. Çatak ilçesine54 kmsathi kaplama asfalt,36 kmstabilize yol çalışması ve 1 köprü, Gevaş ilçesine 10 sathi kaplama asfalt,33 kmstabilize yol çalışması ve 1 köprü, Çaldıran ilçesine72 kmsathi asfalt, 9 köprü,

Erçiş ilçesine91 kmsathi kaplama asfalt,26 kmstabilize yol çalışması ve 3 köprü, Muradiye ilçesine36 kmsathi kaplama asfalt,1.5 kmsıcak asfalt, kaldırım, 3 köprü ve1 istinat duvarı, Özalp ilçesine58 kmsathi kaplama asfalt,6 kmstabilize yol çalışması,3.5 kmsıcak asfalt, drenaj, kaldırım, 4 köprü ve 2 istinat duvarı, Saray ilçesine52 kmsathi kaplama asfalt,28 kmstabilize yol çalışması, Başkale ilçesinde65 kmsathi kaplama asfalt,8 kmstabilize yol çalışması ve 6 köprü yapılıyor. İpekyolu ilçesinde Bostaniçi Ortanca grup yolunda42 kmasfalt çalışması tamamlanırken, Edremit ilçesinin Eminpaşa mahallesinde 4 km, Tuşba ilçesinde ise45 kmsathi kaplama asfalt çalışması ile birlikte yollarda stabilize, bakım, onarım ve yama çalışmaları yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.