Van Valisi : ‘ Çaldıran'da Hayatını kaybedenler arasında öğretmenler ve 1 astsubay da var’

Van Valisi : ‘ Çaldıran'da Hayatını kaybedenler arasında öğretmenler ve 1 astsubay da var’

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bugün sabah saatlerinde Çaldıran ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler arasında ücretli öğretmenler ve bir astsubayın da bulunduğunu söyledi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bugün sabah saatlerinde Çaldıran ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler arasında ücretli öğretmenler ve bir astsubayın da bulunduğunu söyledi.
 

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Sabah saatlerinde, Çaldıran ilçesinde Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına katılan öğrencileri taşıyan minibüsün kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığında bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Taşyapan, kazada hayatını kaybedenler arasında ücretli öğretmenler ve bir astsubayın da bulunduğunu söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine gelen Van Valisi ve beraberindekiler, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Otopsisi devam eden cenazelerle ilgili de yerinde bilgi alan Vali Taşyapan, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Aynı saatlerde 2 kaza daha yaşanmış”

Van-Erciş karayolunda meydana gelen trafik kazasında 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Vali Taşyapan, “Aynı kazada 4 tane yaralımız var. İçinde ücretli öğretmenlerimiz var bir astsubayımız var. Vatandaşlarımız var. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı demek için geldik. Yaralılarımız hakkında bilgi almak için geldik. Hakikatten ilçemiz için vatandaşlarımız için çok acı bir hadise. Ölenler için yapacak bir şey yok. Yaralılarımızın tedavilerini en iyi şekilde yapmak için gayret saf ediyoruz. Hastanemizin imkânlarını, bölge hastanemiz ve özel hastanemizin imkânlarını seferber ettik. Aynı saatlerde 2 kaza daha yaşanmıştı yine biri Erciş karayolunda biri de Gevaş’ta orada da 5 yaralımız var. 2 si İranlı. Onların da tedavileri sürüyor. Bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin.” dedi.

“Hepimizin başı sağ olsun”

Kazaların yaşandığı yolların duble yollar olduğunu anlatan Vali Taşyapan, “Yollarımız duble yollar biliyorsunuz. Bölünmüş yol ama gerek sürat, gerek sürücü hataları nedeniyle kazalar yaşıyoruz. 11 tane canımıza mal oldu. Hakikatten buradan bütün sürücülerimize daha dikkatli daha tedbirli araç kullanmalarını tavsiye ediyorum. Ama olana yapacak bir şeyimiz yok. Bir an önce vatandaşlarımızın cenazelerini tespit ederek onlara vazifelerini yapmalarını sağlayacağız. Hepimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

Vali Taşyapan daha sonra YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimliğine geçerek, yaralılar hakkında detaylı bilgiler aldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.