Van’da 312 bin öğrenci karne alacak

Van’da 312 bin öğrenci karne alacak

VAN - 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü bugün 312 bin öğrencinin karne alacağını belirtti.Kaynak: http://www.ilkha.com/haber/37426/vanda-312-bin-ogrenci-karne-alacak

Bu yıl eğitim ve öğretim yılına okulların yakılmasıyla başladıklarına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yapılan saldırılar sonrası yakılan okullar kısa sürede onararark  eğitim-öğretime başlattıklarını dile getirdi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, geçtiğimiz dönemde Van ilinin başarı sırasını, sonlardan kurtarmak için yoğun bir tempoyla çalışmalara başladıklarını belirterek, geçen yıl ortalaması 49 puan olan TEOG sınavında, bu yıl başarı puanını 53’e çıkardıklarını söyledi.

Bugün 312 bin öğrencinin karne alacağını ifade eden Kırekin, “İlimizde örgün eğitim-öğretim gören 312 bin öğrencimizin karnelerini vererek 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını geride bırakacağız. . Geçen Yıl 14 bin 750 kadrolu öğretmen ve 2 bin 500 ücretli öğretmen ile eğitim ve öğretime başladık.Eylül 2015’te başlayan süreç 17 Haziran 2016’da sona erecektir. LYS sınavına girecek öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

“Birçok okulumuza molotoflu saldırı düzenlendi”

2015-2016 eğitim- öğretim yılına okullara sapılan saldırılarla başladıklarını belirten Kırekin, saldırılar sonucunda okulların kısa sürede onarıldığını belirterek, “Eğitim ve öğretime bazı ilçelerimizde okullarımıza yapılan saldırılarla başladık. 6-7 Ekim olayları nedeniyle süreç içerisinde ilimizin Başkale İlçesi’nde karakol ve okullara yapılan saldırılardan dolayı öğrenciler okula gidemediler. Birçok okulumuza molotoflu saldırı düzenlendi. Okullarımız en kısa sürede onarıldı. Çok sayıda öğretmenlerimiz buradan ayrıldı, yeni atamalar oldu. İlimizde Eylül ayı ve Şubat ayında öğretmen atamaları oldu. “ diye konuştu.

“Ayda birer tane deneme sınavı yaptırdık”

Kırekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu yıl içerisinde bizler TEOG, YGS ve LYS sınavına odaklandık. İlimizin başarı sıralamasını son sıralardan kurtarabilmek için başta Sayın Valimizin başkanlığında, Kaymakamlarımızla beraber ayda bir defa toplantılar yaptık. İl genelinde bütün sınav grubu öğrencilerimize ayda birer tane deneme sınavı yaptırdık. Geçen yıl TEOG ortalamamız 49 iken, bu yıl bunu 53 puana çıkarabildik.” ifadelerini kullandı.

Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kırekin, şu ifadeleri kullandı; “Öğrencilerimiz yaz tatilinde dinlenmelerini, eğitsel nitelikli eğlenmelerini, kitap okumalarını, aileleriyle samimi ve dostça bir tatil geçirmelerini tavsiye ediyorum. Bu vesileyle öğrencilerimizin tekrar eğitim ve öğretim yılına hazırlıklı bir şekilde gelmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.