Van'da Hakim Karşısına Çıkan Polisler Serbest Bırakıldı

Van'da Hakim Karşısına Çıkan Polisler Serbest Bırakıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 25 Nisan 2015 Cumartesi günü, 14 Ocak 2014 günü IŞİD ve El Kaide'ye yönelik operasyon yapan 19 polis gözaltına alınmıştı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 25 Nisan 2015 Cumartesi günü, 14 Ocak 2014 günü IŞİD ve El Kaide'ye yönelik operasyon yapan 19 polis gözaltına alınmıştı. Van merkezli operasyonda Gaziantep, Kayseri, Ordu, Mersin, Ankara, Adana, Aydın ve Manisa'dan da polisler vardı. Manisa'da gözaltına alınan 1 polis sağlık sorunları nedeniyle Van'a getirilmedi, Van'a getirilen 18 polis ise dün adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesi sonrası hakim karşısına çıkan 18 polisten 6'sı adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 12 polis 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka aykırı şekilde verileri kaydetmek' suçlarından tutuklandı. Daha sonra 4 polis daha serbest bırakıldı. Diğer 8 polis ise bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri karşısına çıkarıldı. Polislerin 8'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Duruşma sonrası kısa bir açıklama yapan polislerin avukatı Mehmet Reşat Bozkurt, "Müvekkillerimizin suçsuz olduğuna, kendilerine yapılanın bir algıdan ibaret olduğunu biliyorduk. Bu düşüncemizi müvekkillerimizin gözaltına alındığı günden bugüne kendilerine yapılan muamelelerle de görmüş aldık. Müvekkillerimiz bugün ilk defa bağımsız bir mahkeme önüne çıktılar. Mahkeme üyeleri talimatla çalışmadığı için, hukukun haklının yanında olduğu için 8 müvekkilimizin de tutuksuz yargılanmasına karar verdiler. Böylece Türkiye genelinde polislere yapılan bir algı operasyonu daha çöktü." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.