Van'da TOKİ Sorunları Tokizedeleri Çileden Çıkartıyor!

Van'da TOKİ Sorunları Tokizedeleri Çileden Çıkartıyor!

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından barınma sorununu gidermek için yapılan TOKİ konutlarındaki eksiklikler, burada yaşayan vatandaşı bezdirdi. Bir çok eksik ve sıkıntılarının olduğunu belirten TOKİ sakinleri; "Artık sorunlarla...

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından barınma sorununu gidermek için yapılan TOKİ konutlarındaki eksiklikler, burada yaşayan vatandaşı bezdirdi. Bir çok eksik ve sıkıntılarının olduğunu belirten TOKİ sakinleri; "Artık sorunlarla yaşamaya alışmaya başladık. Ancak bu kaderimiz olmamalı" diyorlar.

Prestij Gazetesi'nden Adil Harmancı'nın haberine göre: 2011 yılı Ekim ve Kasım ayında yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle çok sayıda ev ve işyeri ile kamu kurumuna ait binalar kullanılamaz hale geldi. Başbakanlık bünyesinde bulunan TOKİ, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların barınma sorununu gidermek için Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde konut inşa etti.

SORUNLAR BİTMEDİ

Konutların yapımıyla birlikte o zamana kadar başka illere göç eden ve konteynır ya da çadırlarda kalan vatandaşlar başlarını sokabilecekleri bir yere sahip oldu, ancak konutların yapıldığı yerlerde henüz tüm sorunlar çözülmüş değil. Vatandaşlar, bu sorunlar nedeniyle sıkıntılı anlar yaşıyor.

SAĞLIK OCAĞI YOK

Konutların inşa edildiği bölgelerde okul ve cami inşa edilirken, önemli bir ihtiyaç olan sağlık ocağı ise aradan geçen 4 yıla rağmen halen yok.

Yaklaşık 5 bin konutun bulunduğu ve 20 bin civarında insanın yaşadığı Kevenli ve Kalecik TOKİ'lerinde sağlık ocağı bulunmuyor.

Kalecik TOKİ'de sağlık ocağının temelinin bir süre önce atıldığı ancak henüz inşaat yapımında ciddi bir ilerleme sağlanamadığı belirtildi.

Kalecik TOKİ'de oturan vatandaşlar, hastalarını bir iğne yaptırabilmek için ya da bir ağrı kesici için kilometrelerce uzaklıktaki hastanelere götürmek zorunda olduğunu söylüyor.

ULAŞIM SORUNU

Konutlardaki sorunlardan biri de, bir taksi durağının bulunmaması.

Kalecik TOKİ sakinleri, Belediye otobüslerinin gece saat 22.00'den sonra çalışmadığını, konutlarda bir taksi durağının da bulunmadığını söyledi.

TOKİ sakinleri, evlerine gelmek istediklerinde ya da bir misafirleri ve hastaları olduğunda çok uzak bölgedeki taksi durağından araç istediklerini ve yüklü para ödemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

KANALİZASYON KOKU YAYIYOR

TOKİ'lerdeki kanalizasyon sisteminde de aksaklıklar var. Logarlar uygun meyilde yapılmadığı için bazı bloklarda oturanlar kokudan evlerinin balkonlarını kullanamıyor.

Gazetemize konuşan Mehmet Nergizdalı isimli TOKİ sakini, içerde terledikleri halde pencereyi açamadıklarını, içeriye giren kokudan dolayı oturamadıklarını söyledi.

SOSYAL TESİS YOK!

TOKİ'lerde ayrıca sosyal tesisler ve spor yapılacak alanlar yok. TOKİ'ler ilçe merkezlerine uzak bölgelere inşa edildikleri halde, kültür-sanat etkinliğine yönelik de bir düzenleme yapılmamış. TOKİ sakinleri bu gibi eksiklerin de giderilmesini istiyor.

ATM'LER YOK!

TOKİ'lerde ayrıca ATM'ler de yok.

Yetkililer TOKİ'lere güvenlik nedeniyle ATM yapılmadığını ileri sürerken, TOKİ sakinleri ise, ATM'lerin, güvenlik görevlilerinin bulunduğu okulların yanında kurulabileceğini söylüyor.

Bu arada Bardakçı TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarda, konutların az ilerisinde bulunan tavuk çiftliğinin ara ara yaydığı kötü kokudan şikayetçi oluyorlar. Site sakinleri, ilgili kurumların gerekli denetimleri yapmasını istiyor.

Kaynak: Prestij Gazetesi/Adil Harmancı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.