VESTEL KARAYEL İHA İHRACATINA BAŞLADI

VESTEL KARAYEL İHA İHRACATINA BAŞLADI

Mini, Midi ve Taktik İHA kategorilerinde sırasıyla EFE, BORA ve KARAYEL Milli İHA’larını geliştiren VESTEL Savunma, en son geliştirdiği İHA ailesinin yeni üyesi Silahlı İnsansız Hava Aracı KARAYEL-SU'nun ihracatına başladı.

2005 yılından bu güne kadar yerli imkanlarla İnsansız Hava Araçları üzerine yaptığı çalışmalarda kazandığı tecrübe ile Mini, Midi ve Taktik İHA kategorilerinde sırasıyla EFE, BORA ve KARAYEL Milli İHA’larını geliştiren VESTEL Savunma, en son geliştirdiği İHA ailesinin yeni üyesi Silahlı İnsansız Hava Aracı KARAYEL-SU'nun ihracatına başladı.

Karayel, uçuşa elverişliliğe ilişkin kriterleri tanımlayan ve tüm dünyada referans alınmaya başlanan NATO standartlarına (STANAG 4671) uyumlu olarak geliştirilmiştir.

Vestel Savunma tarafından geliştirilen Karayel-SU Taktik Sınıf İnsansız Hava Aracı, her biri 30 kg olan ve toplamda 4 adet silah istasyonu ile 120 kg mühimmat taşıyabiliyor.

Kanat altında ROKETSAN tarafından milli imkanlarla üretilen MAM-L ve MAM-C mühimmatları bulunan İHA’nın kanat genişliği artırılarak havada kalış süresi de 20 saate çıkartıldı.

Vestel Savunma'yı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.