Vitalica Wellness, Bodrum’da.

Vitalica Wellness, Bodrum’da.

Vitalica; yaşamsal gücü, canlılığı, dinginliği ve zindeliği tanımlıyor

Hem geleneksel hem de modern tıbbın en etkili uygulamalarını içeren ve ''kişiye özel'' olarak belirlenen zengin programlarıyla beklentilerin ötesinde wellness ve sağlık hizmetleri sunmayı hedefleyen Vitalica Wellness, dünya çapında 3 ödül alan LUX*Bodrum Resort&Residences bünyesinde de hayata geçiyor. Dünya wellness ekonomisinin büyüklüğü ise 4.2 trilyon dolar.

Vitalica; yaşamsal gücü, canlılığı, dinginliği ve zindeliği tanımlıyor."Come alive" mottosuyla yola çıkan Vitalica Wellness, konuklarını; fiziksel, ruhsal, duygusal ve zihinsel sağlığını geliştiren bir atmosferle buluşturuyor.

Geleneksel Tıp ile Modern Tıbbın doğrularından birleştirerek Wellness konseptini oluşturan MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Murat Akdoğan, 28 Şubat Perşembe günü Raffles İstanbul Hotel'de düzenlenen Witalica Wellness lansman toplantısında yaptığı konuşmasında Avrupa, Uzak Doğu, Çin ve Hint gibi dünyanın farklı kültürlerine ait yaklaşımların en başarılı uygulamalarını bir araya getirerek fark yaratan bir konsept oluşturduklarını belirtti.

Dr. Murat Akdoğan, 1990'lı yıllarda beyin ve böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavisi için yurtdışına gitmek zorunda kalıyor. Dünyada, bu hastalıkla mücadele eden 14 vaka tespit edilmiş ve 13'ü ölümle sonuçlanıyor. Akdoğan, modern tıp sayesinde bu hastalık karşısında hayatta kalan tek kişidir. Yaşadığı bu deneyim ile hastaneciliğe adım atarak ethica ve estethica hastanelerini kuruyor. Sağlık sektöründeki deneyimlerini de geliştiren Akdoğan; asıl olması gerekenin tamircilik değil koruyuculuk olduğunu ilke edinerek bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için "Koruyucu Hastane Modeli"ne geçiş sürecini başlatıyor.

Vitalica Wellness programları, batı tıbbını temsil eden MYC Partners bünyesinde yer alan ethica ve estethica Hastaneleri'nin; Avrupa, Çin, Hindistan ve Ortadoğu'dan geleneksel tıp doktorlarından oluşan bir kurul tarafından hazırlandı.

MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, programların, dünyada tanınmış wellness merkezlerinin ötesinde içeriklerden oluştuğunu söyledi.

Vitalica Wellness'ın kendine ait organik bahçesinden sağlanan doğal yiyecek ve içeceklerden oluşmuş özel menüleri ile dikkat çektiğine değinen Dr. Murat Akdoğan '' Detoks uygulamalarını, yenilenme uygulamalarını, zihin ritüellerini barındırıyor. Bunlara ek olarak; doktor yönetimindeki modern medikal cihaz ve ekipmanlarla, holistik klinik tedavileri, anti aging tedavileri, güzellik ve estetik uygulamaları ile de fark yaratıyor. Vitalica Wellness bu programları; Ege'nin incisi olarak tabir ettiğimiz, en yüksek oksijen oranına sahip, doğal güzellikleri, denizi, güneşi bir arada barındıran LUX* Bodrum Resort & Residences' da uyguluyor ' diye konuştu.

Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenleri hedefliyoruz

Dünyada wellness ekonomisini 4.2 trilyon dolar olduğunu açıklayan Dr. Murat Akdoğan şöyle devam etti:'' Bu sağlığı korumak ve sağlığı geliştirmek ile ilgili bütçe. Bu Türkiye'de çok düşük. Bunun uluslararası turizmine baktığımızda 2018'de 700 milyon dolar olduğunu görüyoruz. Yüzde yüzde 6-7 e giden çok hızlı büyüyen bir ekonomi. Türkiye'nin buradan pay alması gerek. Türkiye 8. sırada. Birinci sırada Almanlar yer alıyor. Oysa Türkiye potansiyel olarak liderliği hak ediyor. Dünyada bir ilk olarak modern tıp ile geleneksel tıbbı bir araya getiriyoruz. Hint, Çin, Ortadoğu gibi güçlü yönleri alınmış koruyucu modelle geliştirilmiş bir programdan bahsediyorum. Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından hacamat, bağışıklık sistemini güçlendiren uygulamalar olarak kabul ediliyor.

Wellness konseptinde detox, ozon tedavileri, damardan vitaminler gibi çeşitli uygulamalar yer alıyor. Eğitim seviyesi, kültür seviyesi yüksek ve gelir seviyesi iyi insanlar sağlıklı yaşlanabilmek adına bu tedavileri tercih edecek. Wellness ile ilgili İstanbul'da 1 hastane 3 klinik açacağız. Sonra Almanya, Amerika başta olmak üzere yurtdışına açılmayı hedefliyoruz. Hastalarımızın yüzde 90'ı yurtdışından gelecek. Avrupa'da hiç bir kliniğin arkasında hastane gücü yok. Bu proje için 2 yıl çalıştık. 3 profosör, 2 docent 5 uzman doktor ile çalışıyoruz. ''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.