Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

WhatsApp Anketi

Şu Corona var ya… Allah’ın insanlara bir lütfu. Beraberinde, tüm dünyada, ‘sokağa çıkma yasağı’ getirdi. İnsanlara bol bol düşünme ve nefis muhasebesi yapma imkânı verdi. Bir virüs olarak insana ‘meydan okudu’ ve ‘bu âlemde bir hiç olduğunu’ hatırlattı. Tabii ders alana… Çok kişi gibi ben de düşünme ve yazma imkânı buldum. Epeydir siyasi hayat haberleri gündemde yer almaz oldu. Acaba dedim, gündemimi bir değiştirsem de, ‘Türk siyasi hayatında partiler’ konusu üzerinde bir whatsup anketi düzenlesem… Gruptaki arkadaşlar bu konuda ne derler, sorsam, dedim. Konu çok boyutla ama ben daralttım ve soruyu şöyle sordum: Birileri, iktidara gelemeyeceklerini %100 bile bile, neden parti kurar? Beklentileri nedir? Birer cümle ile fikrinizi ifade ederseniz mutlu olurum.

Gelen cevapları sizinle paylaşıyorum:

-Parti kuranlar, iktidar ‘olamama’ ihtimalini düşünmezler ki… İhtiyaçtan (!) doğduklarını sanırlar. ‘Ya tutarsa’ diye bile düşünmezler. ‘Kesin iktidarız’a inanırlar.

- Şerefsizliğini ilan etmenin en kolay yolu budur. Bir de aynı zihniyetteki canlı türlerini bir araya getirmenin kolay yolu da budur.

- Çok defa, içinden çıktıkları camiaya olan kin ve nefretin esiri olduğu için…

- Kurucular, heveslerine tapan insanlardır. Para meselesi değildir, para ikinci derecededir.

- Bir kaç salak kandırırsa % 0001 de olsa ne koparırlarsa, birileri lehine kâr… Önemli olan, bu vatana zarar vermek...

- Fitne… Amaç büyük çoğunluğu bölmek… Yani yavşaklık yapmak ve psikolojik tatmin sağlamak… İntikam hırs, egoizm, ihanet ve en kötüsü şerefsizlik için…

- Belki de meydanlara nutuk atarak rahatlamak içindir. Yani işte böyle…

- Kurulduktan sonra, çok kısa bir süre içinde, ‘Siyasî Partiler Mezarlığı’nda yerlerini almak için…

- Siyaset bir geçim kaynağıdır. Muhalefet partileri arasında milletvekili olmak için verilen savaşları bir görsen hayret edersiniz.

- Karıştırma, bulandırma… Abi bunu ben biliyorum ama söylemeyeyim. Soysuzluk içine işlemişse ne yapsın. Elinde değil.

- Bir fiyatı vardır, imkân doğduğunda satmak amaçlı kurulurlar.

- Birilerine yamalık olup parsayı toplamak… Bir de kuyruk acısı olanlar var ya… Onlarda intikam hırsı var. Eğer kuruculara bakarsanız, önceden hep siyasi partiler içinde yer almış ve şutlanmış olanlardır hep kurucular…

- Olur mu? Diyeceksiniz ama bana göre, ‘iktidara gelmemek’ için…

- Eski yerlerinden şutlananların, parti kurarak kendilerini tedavi etmek için…

- Şahsiyetsiz kalanların, tekrar şahsiyet kazanla (!) gayretlerinden…

- Parti kuranlara devlet yardım ediyor mu? Bilmiyorum da… 

- Bir latife yapayım: Milli bayramlarda özel günlerde protokolde yer kapmaya yarar. En arkada oturmaktan iyidir.

- Kurucular var ya… Uzaktan kumandaya tabi oldukları için taşeronluk yaparlar. Devlet, millet ve ülke önemli değildir onlar için… Önemli olan uşaklık gereği verilen emirleri yerine getirmektir.

-Bir nal, atı nasıl kurtarıyorsa bir oy da bazen kaybettiriyor. Onların amacı iktidar olmak değil karşı tarafa iktidarı kaybettirmektedir. Bir düşün Şapşal Partisi, İslambol'da aday çıkarmasaydı Bilmemkiminoğlu, müdür olamazdı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.