Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 400 Milyonu Geçti

Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 400 Milyonu Geçti

Microsoft yetkililerince duyurulan bildiride en son yayınladıkları Windows 10 işletim sisteminin 400 milyon Cihazda faal olarak koştuğunu bildirdi.

Haziran'da yapılan açıklamalarda Üzerinde Windows 10 koşan cihaz sayısı 350 milyon olarak duyurulmuştu, arkada bıraktığımız 3 aylık zaman diliminde Üzerinde Windows 10 işletim sistemi bulunan cihaz sayısı 50 milyon daha artarak 400 milyona ulaştığı bildirildi.

Microsoft şirketi, Windows 10 için kendilerine 2018 senesine kadar 1 milyar faal cihaz hedefi koymuştu.

Verilere bakıldığında bu hedefe ulaşmak pek mümkün değil. Ücretsiz olan Windows 10 yükseltmesi geride bıraktığımız temmuz ayında sonlandırılmıştı. Bu durumda aylık 30 milyon yükseltme ortalalaması aylık 16 milyona geriledi.

Microsoft yetkilileri Windows 10'un cihazlarda uyum gösterme hızı 7 ye göre %115 daha hızlı olduğu iddiasında bulunmuşlardı, fakat rakamlara bakıldığında şirketin hedefine ulaşması için sıkıntı çekeceği gözüküyor.

Microsoft 1 milyar faal hedef için Windows Phone platformundan beklentileri yüksekti. Fakat akıllı telefon pazarında istedikleri başarıyı yakalayamadılar. Pazar paylarda %1'in altına düşmüş vaziyette. Microsoft, hedefini bir kez daha gözden geçirip yenileme konusunda bir açıklamada bulunmaktan çekinceli. Microsoft koyduğu hedefe ulaşmak için daha yoğun düşünmesi lazım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.