YABANCI ZANNETTİĞİMİZ TÜRK MARKALARI

YABANCI ZANNETTİĞİMİZ TÜRK MARKALARI

Türkiye'de kurulup tamamen yerli sermaye ile hayatına başlayan ve yabancı firma zannedilen markaları siz değerli okurlarımız için araştırdık.

1. PASTAVILLA MAKARNALARI

Pastavilla, adı itibariyle İtalyan markası sanılsa da has Türk makarnası. 1928'de kuruldu. O zaman adı Kartal Makarnaları iken 1992'de Pastavilla adını aldı ve bugünlere kadar geldi.

2. ENGLISH HOME

Turgut Aydın Holding'e ait olan English home adını almasındaki neden İngiliz stili ev tarzını yansıtmayı amaçlaması.

3. MADAME COCO

Kurucusu olan İlhan Tanacı English Home'un da eski sahibi. İlhan Tanacı aynı İngiliz ev stilini yansıtmak için English Home markasını oluşturduğu gibi Fransız tarzı bir hava vermek için de bu markasına Madame Coco ismini verdi.

4. L'ERA FRESCA

Sagra ve Tadelle'nin sahibiyken her şeyden vazgeçerek "L'era Fresca" markasıyla dondurmacılık yapmaya başlayan Ahmet ve Zafer Toksöz'e ait dondurma markası.

5. CAFE CROWN

Kahve zincirleri ve suda çözülebilir kahve markası olan Café Crown aslında Ülker'in çıkardığı bir marka.

6. LC WAIKIKI

İsmini Hawai'de bulunan Waikiki plajından ve Fransızca "arkadaşları" anlamına gelen "Les Copains"den alan marka 1997 yılında Fransızlardan alınarak bir Türk markası haline geldi.

7. GRATİS

Latince 'bedava' anlamına gelen Gratis, kişisel bakım perakendeciliğine giren Demir Sabancı'nın bir girişimi.

8. YU-MA-TU

Yusuf, Mahmut ve Tuncer kardeşlerin ilk hecelerinden oluşmuş bir uydu alıcısı markası.

9. GREYDER

İlk bakışta dünyaca ünlü bir yabancı marka olarak görülse de Greyder aslında, Çorum ilinin İskilip ilçesinden çıkmış olan bir Türk markası.

10. RODİ

İflas etmiş olsa da giyim markası Rodi'nin açılımı tam olarak şu: Ramazanoğulları Dikimevi.

COLLEZIONE, CASPER, KİNETİK, KOTON, LTB (LITTLE BIG), LESCON, , MUSLİM WALK, DYO, MADO, LAZZONİ, LOFT, RAMSEY, SARELLE, TEKZEN, COLIN'S, MAVİ, ESSE, LAZZONİ, Little Big, vb. gibi markalar.....

yabancı bilinen ama Türk firmalarının ürettiği markalarıdır.

İlhami Pektaş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.