Yapay Zeka Geleceğin ''Yargıcı'' Olabilir Mi?

Yapay Zeka Geleceğin ''Yargıcı'' Olabilir Mi?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapay zekayı test etmeye başladı, gelen bilgiler neticesinde bugün itibari ile yapay zekanın ortalama %79 oranında hükümleri doğru bildiği ve verilen kararları doğru saydığı ifade edilmekte.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi test etmeye başladığı yeni sistemler sonucunda ortaya çıkan test sonuçlarına göre şirketler ve yapay zeka gelişimine katkı sağlayan yargılama kararları yapay zekanın gelecek yıllarda yargıç olarak kullanılmasını sağlayabilecek olduğu, gelecekte yapay zekanın yargıç ve hakimler olmadan direkt karar verme yetkisine sahip olmasının söz konusu olabileceğini ifade etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi davalarında %79 kararlılık ile yoluna devam eden yapay zeka her geçen gün daha fazla insanlığa hizmet etmeye devam ederken gelecekte kullanılacak olduğu alanlar insanlarda büyük sorunlara neden olabileceğe benziyor, eğer ki yargılama aşamsında kritik kararlar verilebilecek davalara tarafsız yapay zekaya sahip olmasının söz konusu olması durumunda ciddi bir kaos yaşanabilecek olduğu gibi suçluların idam edilmesinden öldürülmesine, öldürülmesinden ömür boyu hapis yatmasına kadar karar verebilecek durumda gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.