Yapmayın böyle!

Șimdi ben ne edeyim, nerelere gideyim? İsmi lazım olmayan bir takipçimin-yoksa okuyucum mu demeliydim?- sayfasında son günlerin aktüel konularından biri olan Alpaslan Kuytul'la ilgili bir yazı gördüm. Daha önce aynı konuda yazmış başka bir okuyucumun sayfasına yazmış olduğum kallavi bir yorumu ilerde lazım olur diye bir yere saklamıştım.

Neyse bu yorumum halâ tazeliğini koruduğu için buzdolabından çıkarıp yapıştırayım dedim. Bu tür durumlarda prensip olarak yazılan bütün yorumları okumadan yorum neyim yazmam. Ne olur ne olmaz el oğlu - veya el kızı- daha önce yazmış olabilir benzeri şeyler diye... Analar neler doğuruyor malûm!

Bir de ne göreyim. Başka bir okuyucum benim başka bir okuyucumun sayfasına yazdığım yorumu "tırnak" içine almış, altına da "alıntı" yazarak yorum hanesine iliştirmemiș mi?İliştirmiș! Naim Okur'un adı falan yok tabi! Sadece alıntı yazmış!

Dün geceden beri aldı beni bir düşünce. Ne yapsam ne etsem diye. Şimdi bir şeyler yazsam düşünce bana ait olduğu için aynı şeyleri yazacağım ve ben hırsız durumuna düşeceğim. Ordan biri çıkıp okuyarak - okumaz ya mesela dedik- "huopp Hemşerim yukardaki yorumu çalmaya utanmıyorsun?" dese ne cevap vereceğim?

O yüzden sayfama misafirliğe gelen arkadaşlarım, kardeşlerim, okuyucularım, takipçilerim, eli uzun aklı kısalarım! Bakın böyle yapmayın! Ben beğendiğim bir espriyi değiştirdiğim halde ilham kaynağımı dahi yazıyorum. Emeğe saygı olsun diye. O yüzden siz de bir şeyleri alırken ismimi zikredin bir zahmet! Maksat alemde namımızın yürümesi değil ama beni yoruyorsunuz, yormayın! ????

Not: Yazılarımızı kendi adını yazıp yayınlayanlar mevzuya dahil değildir. Onları zaten medeni(!) cesaretleri için kutluyorum! Hırsızlık da bir sanattır yani! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.