Yasin Börü Davası devam ediyor

Yasin Börü Davası devam ediyor

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim olaylarında PKK’lılarca vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 6'ıncı duruşması başladı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından  Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 18'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın 6’ıncı duruşması, saat 10.30’da Ankara Adliyesi’nde kapalı usul görülmeye başlandı. Duruşmaya mağdur yakınları ile çok sayıda avukatın yanı sıra siyasi parti yetkilileri,  STK temsilcileri ve Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar katıldı.

Duruşma öncesi açıklamalarda bulunan dava avukatlarından Abdulğani Orhan, mahkemeye azmettiricilerin de dosyaya dâhil edilmesi için talepte bulunacaklarını söyledi.

6-7 Ekim olaylarında başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin her yerinde kaos ortamı oluştuğunu ifade eden Orhan, olaylar neticesinde bir çok kişinin katledildiğini belirtti.

Dosyada 18 tutuklu sanığın bulunduğunu hatırlatan Orhan, “6-8 Ekim olaylarının ardından ne kadar eleştirsek de eksik olsa da bir soruşturma başlatılmıştı. Akabinde bir dava açılmış ve bu dava güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya taşınmıştı. 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmalar devam ediyordu. Bugünkü duruşmanın bir farkı var. Dosyada eklenen 7 çocuk var. Bunlardan 1 çocuk tutuklu, 2 yakalaması olan çocuk var ve diğer çocukların burada hazır bulunması gerekiyor.” dedi.

Dava ilgili hazırlanan soruşturma dosyasının eksiklerine dikkat çeken Orhan, azmettiricilerin de yargılanması için taleplerini yineleyeceklerini söyledi.

“Azmettiricilerin de dosyaya dahil edilmesi lazım”

Orhan, şöyle devam etti: “Biz gerek ilk celseden gerekse diğer celselerdeki duruşmalarda etkin bir soruşturma yapılmadığını dile getirmiştik. Etkin bir soruşturma yapılacak olursa bu yargılananların dışında birçok insan dosyaya dâhil edilebilecektir. Özellikle azmettirici konumunda olan HDP/DBP partilerinin üst düzey yöneticilerinin açıklaması neticesinde bu olaylar gerçekleştiği için onların bu dosyaya dâhil edilmelerini soruşturma aşamasından beri talep etmiştik. Maalesef taleplerimiz ret edilmişti. Biz yine bu taleplerimiz yineleyeceğiz. Nitekim gerek cumhurbaşkanı ve gerekse de başbakanın hem Diyarbakır’da, hem de son zamanlardaki ‘6-8 Ekim olayları Selahattin Demirtaş’ın çağrıları üzerine insanların sokağa dökülmesi ve bunun akabinde insanların katledilmesi ve gerek vatandaşların ve kamu alanının çok ciddi zararlara uğramıştır’ açıklamasında bulunmuştur. Bu nedenle bu azmettiricilerin de dosyaya dahil edilmesi lazım. Fakat mahkeme kendisine gelen iddianameye bağlı olduğu için bu talepleri ret ediyor ama biz ısrarcıyız. Mağdur tarafı olarak her aşamada üzerimize düşeni yapacağız. Bugünkü duruşmada buna yönelik taleplerimiz olacak.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.