Yavru vatan Kıbrıs'ın elektrikli otomobili seri üretime hazır

Yavru vatan Kıbrıs'ın elektrikli otomobili seri üretime hazır

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile ARGE'si yapılarak 2016 yılında ilk prototipi üretilen Kıbrıs'ın Elektrikli otomobili GÜNSEL’in ilk modelinin tanıtımı 20 Şubat’ta yapılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile ARGE'si yapılarak 2016 yılında ilk prototipi üretilen Kıbrıs'ın Elektrikli otomobili GÜNSEL’in ilk modelinin tanıtımı 20 Şubat’ta yapılacak.

Tamamen kendi mühendislerinden oluşan 109 kişilik ekibin 1,2 milyon saat emek vererek geliştirdiği B9’un seri üretimine 2021 yılında başlanması hedefleniyor. Yeni nesil, zarif ve verimli otomobil GÜNSEL’in seri üretimi, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan ve inşası tamamlanan otomobil fabrikasında yapılacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oluşturulacak otomotiv sektörü ile ekonomiye büyük değer katacak olan projede, 2020 yılı içerisinde 200 araç üretilecek. 2021’de yıllık 2 bin araçla başlayacak seri üretim kapasitesinin, 2025’te yıllık 20 bin araca ulaşması planlanıyor.

Prof.Dr. İrfan Suat Günsel ve ekibini tebrik ediyor, başarılı projelerinin artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.