Yeni anayasada başkanlık sistemini getirelim

Yeni anayasada başkanlık sistemini getirelim

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olduktan sonra, Diyarbakır ve İzmir'in ardından üçüncü ziyaretini memleketi Erzincan'a yaptı.

Başbakan Yıldırım, “Yeni anayasada başkanlık sistemini de partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim, Bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım artık” dedi.

Meşalelerle ve büyük bir coşkuyla karşılanan Yıldırım, 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Yıldırım, "Can Erzincan, canlarım" sözleriyle başladığı konuşmasında özetle şu mesajları verdi: "Can Erzincan'ın huzurunda, Türkiye'ye söz veriyorum. Erzincan, sana ve Türkiye'ye, aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye Allah'ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik. Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütünün, vatandaşlarımız gibi, o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok. Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur."

ALMANYA YALANA İMZA ATTI
"Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir."

ÇELİŞKİ ORTADAN KALKSIN
"Yeni anayasada başkanlık sistemini de partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim, artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım. Mübarek ramazan geliyor. Köylerimizin bazılarında imam yok. Bugün Maliye Bakanımız, talimatı verdik, imzayı attı, 5 bin imam görevlendiriyoruz." Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelen Yıldırım, "Terör, bu ülkenin başının belasıdır. Bu belayı başımıza saranlar milli değildir, yerli değildir. Terörün bir üst aklı vardır, o aklın ne olduğunu biliyoruz" dedi.

HEMŞEHRİLERİNDEN COŞKULU KARŞILAMA
Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'a gitti. Yıldırım, hemşehrileri tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Babaevine de giden Başbakan Yıldırım, bir süre hasret giderdi. Köy merkezine kadar vatandaşlarla yürüdü, fotoğraf çektirdi. Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret eden Yıldırım, şeref defterini imzaladı, askerlerle birlikte karavana yedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.