YENİ PARTİLER KAÇINILMAZ

Erdoğan Ali Babacan'a demiş ki; 'fazla da geç kalmayın'. Ya ne diyecekti başka. Parti kurmak herkesin en demokratik hakkı. Bunu kullanma diyecek hali yok. Babacan da kursun, Davutoğlu da; hatta kaçak güreşen Abdullah Gül de çıksın Kırkpınar meydanına o da kuşansın kıspetini.

Bu demokratik bir yarış. Süzgünlükle, küskünlükle, kızgınlıkla bir yere kadar. Ben daha iyisini yaparım diyen tabi ki er meydanında yerini alacak. Millet de bakacak yapabilir mi yapamaz mı; ona göre verecek notunu.

Erdoğan diyor ki; Ali Babacan'a iki kere görev teklif ettim kabul etmedi. Etmez tabi, bilememiş Tayyip bey; 'cumhurbaşkanı adayımız ol' deseydi bak nasıl kabul ederdi.
Bir haber program izledim. Davutoğlu parti kurunca %15 lerde, Babacan 25 lerde, Abdullah bey 35 lerde... Ha sana ha bana ne kaldı AK Partiden Tayyip beye? 
Ya bunlar hangi mirasa talip?

Ben onu bunu bilmem. Lafı uzatmanın gürültüye getirmenin gereği yok. Bence herkes alsın boyunun ölçüsünü. AK partiyi bölerlermiş. Bölsünler. Ne kadar bölecekler? Kendine başka kapı arayan küskün dedikleri hepi topu %10. Bölsünler. 
AK parti kaybedermiş.
Kaybetsin.
Türkiye kaybedermiş.
Kaybetsin.
Bi görelim bakalım öyle mi olacak? Kim kazanacak? Kazanacak mı hele önce? 
7 Haziranda kaybettirdiler de ne oldu? Aslında kaybettiği sadece tek başına hükümet kurma çoğunluğuydu. Yoksa yine birinci partiydi. Ama ona rağmen neler oldu? İşte geçmişe mazi yenmişe kuzu.

Şimdi bu yeni partiler AK Partiden oy alırmış. Alacak tabi. Ama o oylar çoktan AK Partiden kopmuş zaten. Gidecek kapı arıyor. Orası olmazsa burası. Yeni partiler de bu kesime kapı açıyor işte. Bize gelin diye. Başka partilerden almayacaklar mı? Nasıl parti kuracak bunlar? Vizyonsuz, sezonsuz. Sırf Tayyip bey gibi olmayacakları üzerine parti. Nesi varmış Tayyip beyin, Kılıçdaroğlu'nun başbakan olmasına engel olmaktan başka? Küskünmüş, süzgünmüş, kızgınmış... Başka...? Eski sisteme döneceklermiş. Neye kızgın bunlar? Neden küsmüşler, kime küsmüşler?

Zor zamanlardan geçerken tırsanlar olur. Yeter ki halk tırsmasın. Tırsarsa da yapacak bir şey yok. 2023 e kadar daha ne sular akar geçer köprülerin altından. Hele herkes denesin şansını. denmeden olmaz. Tayyip bey de boş durmuyor. O da arıyor ne yapabilirim diye. Bir 'diktatör' bütün pati örgütünün görüşlerini alıyor. Herkes pozisyonunu ona göre belirliyor. Bakalım ne gösterecek önümüzdeki günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.