Yenişehir'de Bombalı Traktör Açıklaması

Yenişehir'de Bombalı Traktör Açıklaması

Diyarbakır Valiliği, Yenişehir ilçesi kırsal kesiminde bomba yüklü traktör ile ilgili açıklamada bulundu.

Diyarbakır Valiliği, Yenişehir ilçesi Yaytaş Köyü'nde yapılan yol kontrolü esnasında tespit edilen 3 ton patlayıcı yüklü traktör hakkında açıklamada bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemelerde aracın TNT ile güçlendirildiği, patlamanın etkisini arttırmak için piknik tüpleri kullanıldığı, üç adet elektrikli fünye ve infılaklı fitil çekili bulunduğu, 3 tona yakın amonyum nitrat ve aleminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans komutalı alıcı sistemi tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında bir PKK’linin ölü olarak ele geçirildiği, bir PKK’linin üzerinde ise bir adet ateşleyici düzeneğe ait 3 kilometre menzilli uzaktan kumanda ve bir adet otomobil araç kumandası olmak üzere 2 adet kumandanın ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, ele geçirilen patlayıcı maddenin, emniyetli bir şekilde imha edildiği ve imha sırasında can ve mal kaybı yaşanmadığı bilgisine yer verildi.

Olay ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma devam ediyor. (İLKHA)

yenisehirde-bombali-traktor-aciklamasi.jpgyenisehirde-bombali-traktor-aciklamasi-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.