Yerli savaş uçağında flaş gelişme!

Yerli savaş uçağında flaş gelişme!

Yüzde yüz milli sermaye ve Türk mühendislerinin emekleri ile üretilecek olan yerli uçağın 2023 yılına yetiştirilebilmesi için TUSAŞ düğmeye bastı.

Geçtiğimiz hafta Kale Grubu (%51)ve Rolls-Royce (%49) ortak bir şirket kurarak  başta Türkiye'nin milli savaş uçağı projesi TF-X olmak üzere, ülkenin sivil ve askeri alanda ihtiyaç duyduğu uçak motorları geliştirmek için anlaşmıştı

ANLAŞMA SONRASI HIZLA HAREKETE GEÇİLDİ

Yerli üretim alanın da önemli yatırım ve gelişmelere imza atan Türkiye, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve büyük anlaşmalara imza attığı yerli uçak projesini 2030 yılında tamamlamayı hedefliyordu. Cumhuriyetimizin 100.yaş hediyesi olarak milletimize hediye edilmek üzere yapımının 2023 yılına çeken Türkiye, hedeflerini bir an önce gerçekleştirebilmek için yeni kadrolar alacağını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.