YERLİ VE MİLLİ LASTİK MARKAMIZ : PETLAS

YERLİ VE MİLLİ LASTİK MARKAMIZ : PETLAS

Petlas’ı aldığı 2005 yılından bu yana en büyük yatırımı AR-GE’ye ayıran Abdulkadir Özcan Grubu, şirketi günümüze kadar 20 kat büyüttü.

Dr. İlhami Pektaş

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında, Amerika'nın koyduğu ambargo ile savaş uçaklarına lastik bulunamaz olunca çare aranmaya başlanmış, sonunda Çekoslovakya'nın başarılı lastik üreticisi Barum ile anlaşılarak teknoloji transferi yapılarak 1976 yılında Petlas kurulmuş fakat bilinen engeller nedeniyle üretime ancak 1989 yılında geçebilmişti. 2005 yılına kadar sürekli zarar eden KİT’ler arasında yer aldı.

Petlas’ı aldığı 2005 yılından bu yana en büyük yatırımı AR-GE’ye ayıran Abdulkadir Özcan Grubu, şirketi günümüze kadar 20 kat büyüttü. PETLAS, Türkiye’ de ilk ve tek askeri uçak lastiği üretebilen lastik fabrikası konumunda. Savunma sanayinin F4, F16, Milli Helikoper, BMC Kirpi, Cobra gibi pek çok aracında lastikleri kullanılan Petlas, Yerli Oto sanayinde de ilk tercih edilen marka.

Başta Avrupa olmak üzere dünya üzerinde yüzün üzerinde ülkeye ihracat yapan ve yurt genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet veren Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS, Türkiye’nin 2017 ilk 500 şirketi arasında 95 ci. sıraya yükselmiş bulunuyor. 3 bine yakın insana işveren milli lastik firması, Kırşehir ilinde üretim yapıyor.

PETLAS, kendi öz kaynaklarıyla şirkete 3 milyar liradan fazla yatırım yaptı. Cirosunun her yıl yüzde 6’sını araştırma geliştirmeye ayıran şirket, yerli teknolojisiyle ürettiği akıllı lastikleriyle şimdi tüm dünya markalarına meydan okuyor.

Petlas fabrikasında tam donanımlı üretim tesisleri, Ar-Ge laboratuvarı, lastik test merkezi ve test pisti bulunuyor. PETLAS, Türkiye’nin ilk Traktör Radyal Lastiği, ilk Run-Flat Lastiği, İlk Tam Çelik İş Makinası Lastiği, Askeri Araç Lastikleri, Uçak lastikleri, Tam Çelik Otobüs/Kamyon Lastiklerini tamamen kendi bilgi birikimi ve Türkiye’de yetişmiş akıl ve iş gücüyle üretiyor.

Şirketin 2017 yılı net satışları 1,4 milyar TL ve 2017 ihracatı 168 milyon USD’a ulaştı.

Yerli ve Milli şirketimiz PETLAS’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.