Yerli ve milli marka elektrikli kamyon : ISUZU NPR 10 EV

Yerli ve milli marka elektrikli kamyon : ISUZU NPR 10 EV

Tamamen yerli ve milli imkanlarla Türkiye’de üretilen ilk yerli elektrikli kamyon Isuzu NPR 10 EV, ASELSAN tarafından tasarlanan elektrikli motoru ile tek şarjla 110 kilometre yol gidebiliyor.

Türkiye’de üretilen tamamen elektrikli ilk yerli kamyon olma özelliğine sahip Isuzu NPR 10 EV, çevreye duyarlı sıfır emisyon değeriyle elektrikli kamyonun motorunda ASELSAN imzası, batarya sisteminde ise yine bir Türk markası olan Altınay şirketinin desteği bulunuyor. Tamamen yerli imkanlarla tasarlanan Isuzu NPR 10 EV, NPR serisi ISUZU kamyon modellerinin en yeni üyesi olarak yerini aldı.

Isuzu NPR 10 EV iki farklı motor seçeneğine sahip. ASELSAN imzası taşıyan elektrikli motor 335 hp güç ve 1500 Nm tork üretiyor. Yüzde 100 elektrikli kamyonda opsiyonel olarak sunulan 228 hp güç ve 1300 Nm tork değerlerine sahip farklı bir motor tercihi de bulunuyor. 10,2 ton araç ağırlığına sahip olan NPR 10 EV, 6.6 ton yük taşıyabiliyor.

Isuzu, Aselsan, Altınay firmalarımızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.