YERLİ VE MİLLİ MARKA : KAPLAN MT

YERLİ VE MİLLİ MARKA : KAPLAN MT

KAPLAN MT’nin gelişmiş balistik ve mayın koruma sistemlerine sahip tasarım mimarisi, aynı zamanda piyade birlikleri için yakın ateş desteği sağlayan mühimmattan tanksavar mühimmata kadar uzanan geniş bir ateş gücünün kullanılmasına imkân tanıyor

FNSS-PT Pindad tarafından Ortak Geliştirilen KAPLAN MT’nin gelişmiş balistik ve mayın koruma sistemlerine sahip tasarım mimarisi, aynı zamanda piyade birlikleri için yakın ateş desteği sağlayan mühimmattan tanksavar mühimmata kadar uzanan geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasına imkân tanıyor.
Araca yeterli güç sağlayan yeni nesil motoru, otomatik elektronik kontrollü şanzıman sistemiyle birlikte ve ayarlanabilir koruma sistemine bağlı olarak en az 20 Bg/ton düzeyinde güç-ağırlık oranı sağlıyor.

Gelişmiş hareket kabiliyetini çift pinli paletleri ve burulma çubukları üzerine kurulu 6 tekerlekli anti-şok süspansiyon sisteminden alan KAPLAN MT, özellikle ana muharebe tanklarının girmekte zorlanacağı dağlık, yüksek engebeli zor arazi koşullarında ve düşük taşıma kabiliyetine sahip köprülerin bulunduğu yollarda dahi, hem araziye uyum hem de üstün sürüş kontrol özelliklerini bünyesinde başarıyla buluş- turabilen bir araçtır. Araç geniş bir yükseklik ve nem aralığı dahilinde ve -32°C ila +55°C sıcaklık seviyesi arasında tam kapasite ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

KAPLAN MT ayrıca yüksek basınçlı 105 mm top entegre edilmiş ve gelişmiş bir otomatik doldurucuya sahip CMI Cockerill® 3105 kulesine sahiptir. Bu kule sayesinde KAPLAN MT, düşük ağırlığına rağmen yüksek vuruş kabiliyetine sahip. Bu sistem, geniş bir operasyonel kabiliyet yelpazesi sunacak şekilde tasarlandı.

KAPLAN MT; araç komutanına taktiksel farkındalık sağlayan muharebe alanı yönetim sistemi ve lazer ikaz sistemleriyle desteklenen, üstün ateş gücüne sahip ve en son teknolojilerle donatılmış modern bir platform. Kendi sınıfında en üst düzeyde mayın ve balistik korumaya sahip olan KAPLAN MT sistemi, muharebe alanındaki tehditlere karşı çok kısa sürede yeterli ateş gücü ile hızlı cevap verme imkânı tanıyarak, muharebe alanında üstün hareket kabiliyeti sağlıyor.

FNNS firmamızı tebrik eder, başarılı projelerinin devamını dileriz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.