Yıldız: Türkiye'ye karşı fitne fesat peşindeler

Yıldız: Türkiye'ye karşı fitne fesat peşindeler

BIG Partisi Başkanı Haluk Yıldız, Almanya'da yapılacak olan seçimleri ve Avrupa'da artan Türkiye düşmanlığının Ortadoğu'ya uzanan serüvenini bir haber sitesine anlattı.

Almanya'da pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerden neden çekildiklerini anlatan Yıldız, Ortadoğu'da başta ABD olmak üzere bölgede Türkiye üzerine oynanan oyunları deşifre etti.

İşte BIG Partisi Başkanı Haluk Yıldız ile yaptığımız röportajın en önemli satırbaşlıkları;

24 Eylül’de yapılacak olan seçimlere katılmama kararı aldınız. Bu kararınızın arkasındaki gerekçeyi açabilir misiniz?

İki tane ana gerekçemiz var. Birincisi, Almanya’da 3 buçuk milyon Türkiye kökenli vatandaşımız yaşıyor. 1 milyon 300 bin ile 400 bin arasında Türkiye kökenli seçmen var. Bu seçime bizim katılmamız Türkleri yanlış bir yere çekecekti. Türklerin oyları oradaki süreci ve sonuçları etkilemeyeceği gibi oylar yüzde 5’in altında kalacak. Yüzde 5’in altında kalan oylar da sandalye olarak yüzde 5‘in üzerindeki diğer partilere paylaştırılacak.

İkinci neden ise, bizimde seçime girdiğimiz Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde başka bir Türk partisinin olması. Biz bu partiye birleşme teklifi yaptık fakat kabul edilmedi. Kabul edilmeyince iki Türk partisinin aynı bölgeden seçime girmesinin doğru bulmadık çünkü oylarımız bölünecekti. Sadece oylar bölünmeyecekti, insanların kalpleri de bölünecekti. Hatta bizim tabanımız bize sitem etti, neden seçime girmiyoruz, neden kaçıyoruz diye? Hayır, biz kaçmıyoruz o çarpıştırma ortamına girmek istemiyoruz.

HABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.