Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginlik devam ediyor !!!

Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginlik devam ediyor !!!

Geçtiğimiz günlerde Libya ile imzalanan mutabakat sonrası Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat muhtırasının açıklanmasını istedi ve kınanmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Libya ile imzalanan mutabakat sonrası Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat muhtırasının açıklanmasını istedi ve kınanmasını istedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile Libya arasındaki imzalnan deniz alanı sınırlandırma anlaşması nedeniyle 'uluslararası hukuğa uymamaları halinde' Avrupa Birliği'nden (AB) yaptırım talabinde bulundu. 

Yunanistan-Türkiye gerginliğinden sonra bölgede Türk Hava Kuvvetlerine ait SİHA ve İHA'lar uçuş gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 2 F-16 uçağı Doğu Akdeniz'de Fatih sondaj gemimize 2 anti-gemi füzesi ile nişan almış şekilde fotoğraf yayınlamıştı. Bunun üzerine Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ve gemiler hareket halinde sondaj gemimiz etrafında 'koruyoruz,burdayız' şeklinde cevap niteliğinde fotoğraf yayınlamıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.