Yurtdışı Tatilinde Vizesiz Ülkeler Tercih Ediliyor

Yurtdışı Tatilinde Vizesiz Ülkeler Tercih Ediliyor

Yaz sıcaklarının etkisini arttırmasıyla tatil araştırmaları başladı. İş stresinden ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen kişiler yeni tecrübeler için yurtdışı tatillerini düşünüyor.

Yaz sıcaklarının etkisini arttırmasıyla tatil araştırmaları başladı. İş stresinden ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen kişiler yeni tecrübeler için yurtdışı tatillerini düşünüyor. Yayınlanan istatistiklere göre son yıllarda vizesiz ülkeler tatil için daha çok tercih edilmeye başlandı. Bunun temel sebebi olarak dolar ve euro kurlarında yaşanan artış gösterilmektedir. Vize görüşme ücretlerinin ortalama 80 euro olduğunu düşünürsek, daha tatile çıkmadan 320 lira gibi bir tutar cebinizden çıkmaktadır. Bu ücreti ödemek yerine, vize istemeyen ülkeleri tercih eden tatilcilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

2017 Vize İstemeyen Ülkeler

Ülke ekonomilerinde ciddi bir gelir kaynağı görülen turizm, gün geçtikçe devletler arasında yapılan anlaşmalarla arttırılmaya çalışılıyor. Türkiye’den vize istemeyen ülkelerin  sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Tatilcilerin en çok tercih ettiği ülke ise Türkiye yakınlığı ve ucuzluğuyla bilinen Ukrayna olmaktadır. 2017 Kurban Bayramı’nın 10 gün olması nedeniyle bir çok kişi vizesiz tatil araştırmalarına başladı. Sürenin uzun olması nedeniyle tatil için ülke dışına gidecek vatandaşların bir hayli fazla olacağı tahmin ediliyor.

Arabayla Yunanistan ve Bulgaristan’a gidecek tatilcilerin sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturması beklenirken, sınıra erken saatlerde gitmekte fayda olduğunu hatırlatıyoruz. Eğer sizde bu yaz yurtdışına çıkmak istiyorsanız vizesiz turlar kapsamında bir çok ülkenin seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Tur ile gittiğiniz ülkelerde uzman kişiler yanınızda olacağı için herhangi bir dil sorunu veya yabancılık yaşamayacaksınız. Tarihi yerlerin gezilerinde yanınızda olan rehberler size en doğru bilgiyi aktarmakta ve tatilinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Bu yaz tatilinizi yurtdışında geçirmek istiyorsanız sadece pasaportunuzu alarak bavulunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.