Yurtdışı Telefon Numarası SMS Alma/Atma Taktiği

Yurtdışı Telefon Numarası SMS Alma/Atma Taktiği

Şimdilik sadece Whatsapp ve Telegram'ı denendi ve çalışıyor. Eğer numarayı sizden başka birinin kullanacağını düşünürseniz, Whatsapp veya Telegram'dan 2 aşamalı doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz.

Gereksinimler:

  • [KESİNLİKLE ANA KARTINIZI KULLANMAYIN] İçinde çok az para bulunan bir kart. Kullanmadığınız bir İninal kart, Paycell uygulamasından oluşturabileceğiniz bir sanal kart veya bir bankada kredi kartınız varsa onun üzerine oluşturacağınız bir sanal kart işi görür. 3-5 TL bakiye yeterli ama birkaç TL daha fazla yüklerseniz daha garanti olur. Karttan para dahi çekmeyebilir bağlarken ama emin değiliz.
  • Temiz bir mail adresi. Kesinlikle temp-mail.org gibi sitelerden aldığınız kullan-at mailler olmamalı yoksa hesabınız bloklanır. Gmail, Yahoo, Yandex, Proton Mail gibi popüler servisler uygundur.
  • Temiz bir IP adresi. Kesinlikle VPN, proxy, hosting vs. olmamalı. Ev internetiniz veya mobil internet uygun. Garanti olsun diye modeme reset atarsanız ya da mobil veriyi açıp kaparsanız iyi olur.


Adımlar:

  1. Tarayıcıdan gizli (incognito) pencere açılır.
  2. signup.heroku.com adresine gidilip kayıt olunur. Sadece yıldızlı olan kısımları doldurun yeter. Aşağı açılan menülerde rastgele seçebilirsiniz.
  3. Mail aktivasyonu vs. istenirse yapılır.
  4. dashboard.heroku.com/account/billing adresine gidilip kart hesaba bağlanır.
  5. dashboard.heroku.com/new-app adresinde rastgele isimli uygulama oluşturulur. Lokasyon USA olmalı.
  6. elements.heroku.com/addons/blowerio adresine gidilip yandaki “Install Blower.io SMS” butonuna basılır.
  7. Plan olarak “Enterprise” seçilir, “App” kısmına ise az önce oluşturduğunuz uygulamanın ismini girip “Provision” butonuna basın.
    1. Burada duruma göre hesap onayı istenebilir. Eğer ki butona bastıktan sonra köşede içinde bir URL olan bir bildirim belirirse, o linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Sanırsam bu kısımda telefon onayı istiyor. Burada kendinizin ya da başka birinin telefon numarasını kullanabilirsiniz ama ücretsiz SMS alma sitelerindeki numaraları kullanmayın.
  8. “Resources” sayfasına yönlenince aşağı kısımda addon linkine basın, sizi blower.io'nun sitesine yönlendirecek.
  9. Orada “numbers” kısmından istediğiniz numarayı seçip kafanıza göre takılın.
  10. Webhook kutucuğuna ise https://webhook.site adresinden bir URL alıp onu girin eğer işiniz anlıksa.
    1. Bu önemli, SMS'ler bu adrese gelecek.
  11. Numarayı paşalar gibi kullanabilirsiniz. SMS alma dışında atabiliyorsunuz da, ama 8. adımdaki “Resources” sayfasından addon planını düşürmeniz gerekecek. Aksinde ise rate limiting hatası veriyor sebebini bilmiyorum. Mesaj atma için örnek curl komutu var blower.io dashboardda bir yerde. Ayrıca USA'ya mesajlar gidiyor ama Türkiye numaralarına mesaj gelmiyor onun da sebebini bilmiyoruz.

 

  • Ek olarak, numarayı değiştirmek istediğiniz vakit yine yukarda dediğim gibi planı “Try” a indirip, ardından “Enterprise” a yükseltirseniz numara sıfırlanır ve yeni numara tahsis edebilirsiniz.
  • Birden fazla numara isteyenler için: sanırsam Blower'i birden fazla app'a kurabiliyorsunuz. 5'inci adıma gidip başka bir app oluşturarak adımları takip edin.
  • 7.1. adım için: olursa da yeni hesap açmak isterseniz, şuanki hesabınızdaki numarayı onaylama için kullanabilirsiniz.


Şimdilik sadece Whatsapp ve Telegram'ı denendi ve çalışıyor. Eğer numarayı sizden başka birinin kullanacağını düşünürseniz, Whatsapp veya Telegram'dan 2 aşamalı doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. Böylece başka her cihazdan kullanılmak istediğinde bir şifre veya e-mail onayı sorar.

Eğer işe yararsa, konu altına yorum mesajı bırakmayı unutmayın.

Berkant İPEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.