YÜZDE YÜZ YERLİ MOTOR YAPTI DÜNYAYI UÇURUYOR

YÜZDE YÜZ YERLİ MOTOR YAPTI DÜNYAYI UÇURUYOR

Türk Hava Kuvvetlerinde 20 yıl çalıştıktan sonra yerli paramotor yapmaya karar veren ve 2008 yılında paramotor üretmek için KOSGEB’e proje sunan uçak teknisyeni Fahri Dönmez, yüzde yüz yerli paramotor üretti.

Türk Hava Kuvvetlerinde 20 yıl çalıştıktan sonra yerli paramotor yapmaya karar veren ve 2008 yılında paramotor üretmek için KOSGEB’e proje sunan uçak teknisyeni Fahri Dönmez, yüzde yüz yerli paramotor üretti. Ürettiği hava araçlarını yurt içinde ve çeşitli ülkelere satmaya başlayan Dönmez, yurt dışından 5 bin 500 euroya ithal edilen paramotorların yerlisini yarı fiyatına satmaya başladı.

Aldığı destekle kurduğu atölyede önce 20, sonra 25, daha sonra ise 38 beygir gücünde %100 yerli motora sahip paramotor üreten Dönmez, ithalatı önleyerek ihracata başladı. Dönmez, geliştirdiği motorları sadece paramotorda değil, aynı zamanda ufak değişiklerle insansız hava araçlarında da kullanılacak şekilde üretiyor”.

Dönmez'i tebrik ediyor yeni işler geliştirmeye çalışan tüm girişimcilerimize örnek olmasını diliyoruz.

İlhami Pektaş

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.