Zam oranları açıklandı!

Zam oranları açıklandı!

İnsan kaynakları danışmanlık firması Mercer’ın yaptığı ücret araştırmasına göre şirketler 2018 yılında da ücret artışlarını yüzde 9 bandını esas alarak gerçekleştirecek.

295 şirketten 52 bin çalışanın analiz edildiği Mercer Ücret Araştırması’nın sonuçlarına göre Türkiye’de yerel ve uluslararası şirketlerin yüzde 93’ü yılda bir kez ücret artışı gerçekleştiriyor, zam dönemi olarak ise ağırlıklı olarak sırasıyla Ocak, Nisan ya da Mart ayını tercih ediyorlar.

Tüm dünyada 130’dan fazla ülkede 26 binin üzerinde müşterisine hizmet veren insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’ın her yıl gerçekleştirdiği ücret araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye’den çoğunluğu uluslararası 295 firmadan 18 bini mavi yaka ve destek rollerden olmak üzere 52 bin çalışanın analiz edildiği araştırma sonuçlarına göre şirketlerin 2018 yılında çalışanlarına yapacakları ücret artışı yüzde 9 olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.