Zorunluluk geliyor! Tüm şirketler çalıştıracak

Zorunluluk geliyor! Tüm şirketler çalıştıracak

Siber Güvenlik Yasası’nın ayrıntıları netleşiyor. Yasayla saldırılara karşı güvenlik açıklarını kapatmayan şirketlere yaptırımlar geliyor.

Ayrıca kurum ve şirketlerin siber uzman istihdam etmesi zorunlu olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın hazırladığı “Siber Güvenlik Yasa Tasarısı”nın ayrıntıları netleşmeye başladı. Tasarıya göre Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile SOME’lerin işlevinin yasa ile daha da artırılması öngörülürken, siber saldırılara karşı güvenlik açıklarını kapatmayan şirketlere de çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın etkin denetim, sır saklama yükümlülüğü, siber olaylara müdahale ekiplerinin görevleri, operasyon merkezleriyle Kamu-Net uygulamalarına ilişkin usul ve esasları içeren ‘Siber Güvenlik Yasa Tasarı’nı hazırlamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.