Ambulans Helikopter İsa Bebek İçin Kalktı

Ambulans Helikopter İsa Bebek İçin Kalktı

Gözlerini Yozgatta dünyaya açan prematüre bebek, ambulans helikopter ile Sivas'a sevk edilip tedavi altına alındı.

Yozgat Devlet Hastanesi'nde gözlerini dünyaya açan  Gülcan ve Nuri Savran çiftinin ikinci prematüre bebekleri İsa, yoğun bakım küvez servisi ihtiyacı için Sağlık Bakanlığı'nca tahsis edilen ambulans helikopter ile Sivas'a sevk edildi.
Sivas Medicana Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye altına alınan İsa bebeğin durumu ile ilgili açıklama yapan  Uzm. Dr. Hakan Şentürk, 31 haftalık olarak dünyaya gözlerini açan İsa bebeğni 15 gün süre zarfında taburcu edeceklerini belirtti. Sivas'a sevk edilme sırasında mekanik ventilasyon solunum desteği uygulandığını söyleyen Uzm. Dr. Şentürk, "Hastamız erken doğum yani prematüre nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesi'nde doğmuş. Oradaki yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın imkanları dahilinde 112 tarafından hastanemize helikopter ambulans ile sevk edilerek yoğun bakımımıza kabul edilmiştir. Mekanik ventilasyon solunum desteğinde bulunulmuş, daha sonra mekanik ventilasyondan ayrılarak destek tedavisine halen devam etmektedir. Ailemiz ile birlikte bebeğimizin bakımını yaparak inşallah en kısa zamanda bebeği ailesine teslim etmek üzere tedavisini planlamış bulunmaktayız. Şuan için bebeğimizin durumu stabil. Solunumu daha iyi ve azar azar beslenmesine başlamış bulunmaktayız. Hastanın kilo alması için bekleyeceğiz, bu da yaklaşık 15 günü bulacak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.