Ankara Alışveriş Festivali, Ne Zaman Başlayacak?

Ankara Alışveriş Festivali, Ne Zaman Başlayacak?

Ankara' da her yıl düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali' nin (Ankara Shopping Fest-ASF)ileri bir tarihe atılması için Ankara AVM yöneticileri basın bildirisinde bulundu. 18 Temmuz'da başlayacak olan festivalin ileri bir tarihe atılması söz konusu

Ankara' da her yıl düzenlenen  Ankara Alışveriş Festivali' nin  (Ankara Shopping Fest-ASF)ileri bir tarihe atılması için Ankara AVM yöneticileri basın bildirisinde bulundu. 18 Temmuz'da başlayacak olan festivalin ileri bir tarihe atılması söz konusu.

 

Ankara’da bulunan AVM yöneticileri 18 Temmuz’da başlayacak Ankara Alışveriş Festivali’nin (Ankara Shopping Fest-ASF) ileri bir tarihe ertelenmesini istedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Erteleme talebini yönetim kuruluma sunacağım” dedi.
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu üyeleri ve Ankara’da bulunan alışveriş merkezleri yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.Toplantıya ASF İcra Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan ve kurul üyeleriyle birlikte, Ankamall, Antares, Cepa, Kentpark, Arcadium, Kızılay, Beğendik, Atlantis, Taurus ve Gimart alışveriş merkezlerinin yöneticileri katıldı.
Yemeğin ardından gerçekleştirilen toplantıda 18 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanan festival gündeme alındı. Festival konusunda görüşlerini paylaşan AVM yöneticileri, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü başlayacağı duyurulan festivalin ileri bir tarihe ertelenmesi talebinde bulundu.
Toplantı sırasında tek tek konuşma yapan AVM yöneticileri festival tarihinin gerek siyasi gerek ekonomik gerekse sosyal gerekçeler dikkati alınarak ağustos ayı sonunda ya da eylül ayı başında başlayacak şekilde yeniden belirlenmesi yönünde görüş bildirdiler. Toplantı katılımcılarının tamamının görüşlerini dinleyen ATO Başkanı Salih Bezci, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecekleri festivalin ilk iki yılında Büyükşehir Belediyesi’nin maddi katkı sağladığını hatırlattı. Bezci, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü festivale de maddi olmamakla birlikte çeşitli destekler verdiğini söyledi.
Dördüncü kez halkla buluşacak Alışveriş Festivali’nin hazırlıkları kapsamında şubat ayında Ankara Alışveriş Festivali Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yaptıklarını ve bu toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın görüşlerini açıkladıklarını anlatan Bezci, “Bu toplantıda, Sayın Melih Gökçek, ‘Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak festivalimizi Ramazan ayının bittiği güne yani bayrama denk getiriyoruz. Alışveriş Festivali’ni bizim Ankara Festivali ile aynı tarihe getirirseniz bu büyük bir avantaj olur’ demişti. Sayın Valimiz de bu görüşü destekleyince, bu yılki festivalin tarihlerini 18 Temmuz-2 Ağustos olarak belirlemiştik”  dedi.
AVM yöneticilerinin siyasi, ekonomik ve sosyal konjonktür dikkate alınarak yeni bir tarihe ertelenmesi talebini ATO yönetim kuruluna sunacağını kaydeden Bezci,  “Alışveriş festivali düzenlemekteki hedefimiz Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun faaliyetleriyle birlikte Ankara’nın marka kent imajına katkı yaparak turizm gelirlerini artırmak ve dünya turizm pastasından pay almasını sağlamaktır. Bu amaca yönelik çalışmayı sürdürecek en uygun tarih neyse onun belirlenmesi konusunda elimizden geleni yaparız. Festivali ATO olarak yapıyor olsak da sonuçta bu festival Ankara’nın festivalidir ve gelen talepler de bu çerçevede dikkate alınacaktır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.