ARAÇ DEĞERİNİN KORUNMASI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

ARAÇ DEĞERİNİN KORUNMASI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarının arttığı günümüzde kullanılan araçların değerinin korunması, araç sahibi olan ve olmak isteyen kişiler tarafından önemli bir husus olarak görülüyor.

Peki, araç sahipleri araçlarının piyasa değerini nasıl koruyabilir? Dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Periyodik bakımlar

Aracınızın periyodik olarak gelen tüm bakımlarının zamanında yapılması, değerini koruması açısından kritiktir. Bakımların yetkili ve uzman kişiler tarafından, orijinal yedek parçalar ile yapılması araçların ikinci el satış değerlerini koruyacaktır. Ayrıca sizin güvenliğiniz için de kritik olan bu durum sayesinde otomobilinizin değeri de korunmuş olacaktır. Periyodik bakımları zamanında ve güvenilir kurumlar tarafında yapılmış araçlar her zaman daha değerli görülmektedir.

Rot ayarlaması ve lastik rotasyonu

Aracınızın yol ve sürüş emniyeti için yapılması gereken en önemli konulardan biri de rot ayarının yapılmasıdır. Tekerleklerinizin açısını ve birbirine olan uzaklıklarının kontrolünün yapıldığı bu ayarlama ile aracın hem güvenliği sağlanmış hem de değerinin korunmasına büyük katkıda bulunulmuş olur.

Lastikler genel olarak kış ve yaz olarak ikiye ayrılır. Özellikle karlı koşullarda kış lastikleri kullanması çok önemli olup, aracın kaymasını engellemektedir. 4 mevsim tipinde olan lastikler de kış koşullarının çok ağır geçmediği yerlerde tercih edilebilir. Lastiklerin hem mevsime göre hem de aralarındaki rotasyonu sayesinde aracın performansı ve dolayısı ile değeri korunacaktır. Ayrıca belirli aralıklar ile lastik basınçlarının kontrol edilmesi de tavsiye edilir.

Mevsimsel genel temizlik

Her mevsim geçişinde aracınıza pasta cila, boya koruması ve detaylı iç temizlik yaptırılması; aracın yıpranmasını geciktirecek ve değerinin korunmasında büyük fayda sağlayacaktır. Özellikle yaz ve kış aylarına girmeden önce yapılması gereken bu işlemler sayesinde aracınızın hem boyası hem de iç döşemeleri korunacak; eskimesi yavaşlatılacaktır.

Aracın kullanımı

Size ait olan otomobilinizin zorunlu olmadıkça sadece sizin tarafınızdan kullanması ile bilginiz dışında oluşabilecek tüm çizik, vuruk gibi durumların önüne geçilebilir. Bu sebeple mümkün olduğunca tek sürücü tarafından kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yakıt tercihi

Aracınıza koyduğunuz yakıt tipi ve doldurduğunuz yerin tutarlılığı motorun uzun ömürlü kullanımı açısından kritik öneme sahiptir. Mümkün olduğunca aynı markanın, aynı istasyonunda ve pompasında doldurulacak yakıt ile motorun yakıt konusundaki değişimlerden kaynaklanan yıpranmasını azaltabilirsiniz. Ayrıca aracınızı kullanırken çeyrek deponun altına düşmemeye dikkat etmeniz de aracınızın ikinci el satışında değerini korumaya katkıda bulunabilir.

Kaza durumunda tamir tercihi

Olası kaza ve hasar durumlarında aracınız mutlaka yetkili serviste ve orijinal parçalar ile tamir ettirilmesi gerekmektedir. Araca takılacak orijinal olmayan parçalar zarar verebilir ve ikinci el satışı durumunda sizi maddi kayba uğratabilir. Bu durumların önüne geçebilmek adına aracınızda oluşan hasarların tamiri için muhakkak tecrübesi yüksek olan yerlerden hizmet alınmalı ve orijinal parçalar kullanıldığından emin olunmalıdır. Otomobilinizi satmak istediğinizde bu durum aracınızın değerinin korunması için büyük fayda sağlayacaktır.

Mini onarım teknik tercihi

Ufak kazalar ve çizilmelerde aracınızın boyatılması yerine mutlaka mini onarım teknikleri ile çözüm üretilmesi tercih edilmelidir. Bu sayede aracınızda hem boya değişimi durumundan ötürü bir maddi kayıp yaşanmaz hem de kayıtlarınızda hasar oluşmaz. Mini onarım tekniği imkanı olan hasarların tamamında bu çözüm tercih edilmeli ve işinin ehli olan kişilerce hasar giderilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.