Aydın Didim'de 1 ölü 30 Kayıp

Aydın Didim'de 1 ölü 30 Kayıp

Kaçak göçmenleri taşıyan 2 deniz botunun batması sonucu bir göçmen öldü 30 göçmeden kayıp . Didime yasa dışı yollarla sokulan göçmenler didime geçmek için 2 ayrı botla tekağaç mevkisinde battı

Aydın’ın Didim ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan iki ayrı botun batması sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Kayıp olan 30 kişinin bulunması için çalışma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre; Didim’den yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan ve birisinde 37 diğerinde ise 8 kaçak göçmenin bulunduğu iki ayrı bot Tekağaç mevkisi açıklarında battı. İlk belirlemelere olayda 37 kişinin bulunduğu tekneden 13 kişi yaralı olarak kurtarılırken; 1 kaçağın ise cesedine ulaşıldı. 8 kişinin bulunduğu teknede bulunan 1 kaçak ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Kayıp oldukları bildirilen 30 kaçak göçmenin bulunması için Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.