Bahçeli'den flaş baraj açıklaması

Bahçeli'den flaş baraj açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim barajı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim barajı hakkında flaş açıklamalarda bulunarak yüzde 10 barajını oldukça yüksek bulduğunu söyledi. 

Bahçeli, tüm bunlara rağmen partisinin baraj sorunu bulunmadığını da açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis’te gazetecilerle sohbet etti ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin yüzde 10’luk seçim barajıyla ilgili sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, seçim barajının düşürülebileceği sinyalini verdi.

Bahçeli, “Yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir baraj. Hemen hemen ilk, 12 Eylül’ün sonrasında, yeniden siyasi yapılanma sürecine geçildiğinde, yüzde 20, yüzde 25 arasında bir baraj, bunun üstünde de yüzde 10 gibi bir baraj olmuştu. O baraj tabii 12 Eylül döneminde darbe teşebbüsünde bulunan zihniyetin himayelerinde faaliyetlerine başlayanlar için böyle bir baraj söz konusu edilmemişti. Milli Selamet Partisi (MSP) ile MHP üzerinde bu konuda tartışılmıştı. Ve bunların baraj altında kalarak, Türk siyasi hayatından silinmesi arzusu olmuştu. Öyle bir dönem içinde siyasi hayatın nasıl devam etmesi gerektiği, barajın nereye kadar çekilmesi gerektiği konuları gündeme geldiğinde, sonuç alınamadığı için, hepinizin bildiği gibi yasada olmayan ama yasalardan beslendiği kanaatiyle bir ittifak uygulaması olmuştu. O ittifakta da Refah Partisi, MHP ve Islahatçı Demokrasi Partisi arasında olmuştu. Bu uygulamanın da öncülüğünü o zaman MHP yapmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.