Başbakan Ahmet Davutoğlu,Operasyonlar Devam Edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Operasyonlar Devam Edecek

"Şimdi bazıları sanki bütün bu yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi hükümetimizi bir erken seçim için bu operasyonları yapmakla suçluyorlar" ifadelerini kullanan ve "Bu hepimize yapılan bir suikasttır, bu saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti..

ANKARA - Davutoğlu, TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen ve aralarında TOBB, TÜRK-İŞ, MEMUR-SEN gibi kurumlarında olduğu "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programında yaptığı konuşmada, "Bizler, Ankara'da Türkiye'nin geleceğinin ağır sorumluluğunu üzerinde taşımış devlet adamları olarak böyle bir saldırı karşısında tereddüt etseydik, böyle bir saldırı karşısında 'bekle gör' diyerek zamana oynasaydık, böyle bir saldırı karşısında 'şimdi hükümet kurmakla görevliyiz, geçici hükümetiz' diyip konuyu erteleseydik, emin olunuz bugünlerde Türkiye tam bir kaosa sürüklenmiş, sizlerin helal rızk için yürüttüğünüz ekonomik faaliyetlerin tümü ile ilgili olarak bir karamsarlık, ümitsizlik hali doğmuştu" ifadelerini kullandı.

Eylemsizlik ve çatışmasızlık sürecinin bitirilmesinden Kürt hareketini ve HDP'yi sorumlu tutan Davutoğlu, 7 Haziran'dan beri yaşanan onca ölüm ve gelinen savaş hali durumuna rağmen, "demokrasinin iyi bir sınav verdiğini" ileri sürdü. Hükümet tarafından başlatılan savaş hali durumunu da, "Savaş ilan edenlerin merkezlerine saldırı düzenlendi" sözleriyle ifade eden Davutoğlu, operasyonlarda, "PKK'nın bilinen tüm sığınaklarının imha edildiğini" ileri sürdü. "Çözüm sürecini istismar edenlere söylüyorum, bizim irademiz sabitti hala sabit. Çözüm süreci istismar edilerek polisimiz şehit edilecekse, Doğu Anadolu'daki ve Güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerimiz haraç baskısı altında olacaklarsa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmiyoruz" diyen Davutoğlu, masaya geri dönüşün şartı olarak da, "Silahlı grupların Türkiye'yi terk etmesine ve silahların bırakılması" şartına bağladı. 

Ölüm getiren huzur ve demokrasi operasyonu!

"Şimdi bazıları sanki bütün bu yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi hükümetimizi bir erken seçim için bu operasyonları yapmakla suçluyorlar" ifadelerini kullanan ve "Bu hepimize yapılan bir suikasttır, bu saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bütün 78 milyona yapılan saldırılarıdır" açıklamasında bulunan Davutoğlu, "Demokrasimizi, kamu düzenimizi, uluslararası itibarımızı ve ekonomik kalkınmamızı korumak için bu üç ayaklı terör odaklarına karşı biz de eş zamanlı terör operasyonları başlattık. Ben bu operasyonun adına 'Huzur ve demokrasi operasyonu' diyorum. Birileri eğer bizim milletimizin huzurunu bozmak istiyorsa bizim de görevimiz huzuru ikame etmektir" diye konuştu. 

"Bundan sonra da sınırımızda askerimize sıkılan bir kurşunun bedeli o kurşunu sıkanların tümünün tasfiyesiyle sonuçlanacaktır" diyerek başlatılan operasyonların bir tasfiye operasyonu olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye'yi terk edene kadar ve DAEŞ terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkana kadar, Suriye'de bu operasyonlar devam edecek. Kimse ham hayal görmesin" dedi. 

Davutoğlu, bundan sonra gösterilen yerlerin dışında ve izin almaksızın yapılacak hiç bir gösteriye izin vermeyeceklerinin altını çizerek, aralarında TOBB, TÜRK-İŞ gibi sendikala ve meslek örgütlerinin bulunduğu STK'ların yaptığı işin "terörü karşı yapılan operasyonlar kadar etkili" olduğunu söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.