Başbakan Yıldırım: ABD ve Yüksekdağ tahrik etmişti

Başbakan Yıldırım: ABD ve Yüksekdağ tahrik etmişti

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde bayram namazı kıldı. Başbakan cami çıkışında çok önemli açıklamalar yaptı.

Terörün lojistik üssü belediyelere kayyum atanması ABD ve AB’yi rahatsız etti. Milletin parasıyla hendek açıp bomba taşıyanlara kol kanat geren Batı’nın “Endişeliyiz” tavrı Türkiye’nin doğru yolda olduğunu gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım,  İstanbul Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde bayram namazı kıldı. Başbakan cami çıkışında çok önemli açıklamalar yaptı.

- KAYYUM ATAMASI: (Yeni görevlendirmeler olur mu? Sorusuna yanıt verdi) Gayet tabii olabilir. Buradaki esas şudur. Belediyeler, yerel yönetimler millete en yakın yönetim birimleridir. Amaçları nedir? Yaşadıkları illerde, ilçelerde, beldelerde vatandaşlardan aldıkları oyla yine vatandaşların işini görmektir. İhtiyaçlarını gidermektir. Şehrin, ilçenin, beldenin adeta dert babası olmaları gerekir. Ancak ne yazık ki bazı belediyeler, özellikle bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Devletin kaynaklarını, milletin vergilerini, şehrin, ilçenin, beldenin güzelleşmesi için harcayacaklarına bölücü terör örgütüne aktarmak gibi bir yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir. Görevden alınan belediyelerin tamamında böyle bir durum söz konusudur. Bunlar hukuki süreç sonunda ortaya çıktı.

- DERS VERMESİNLER: Dolayısıyla birilerinin Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkmasını asla kabul etmek mümkün değildir. Türkiye bir hukuk devletir. Hukuk devletinde işlerin nasıl yapılacağı yasalarda, anayasada en açık şekilde yer almaktadır. Bu yüzden yerel yönetimlerdeki görev alan belediye başkanları, meclis üyeleri bundan böyle devletin verdiği imkanları millet için harcarlarsa onların endişe etmesine hiç gerek yok.

- YASA NE DERSE O: Bir şekilde herhangi bir terör örgütüyle, Fetullahçı Terör Örgütü olabilir veya bölücü terör örgütü olabilir veya yolsuzluk, kanunsuz işler yapabilir, bunlar için yasalarımız neyi emrediyorsa onu yapmak bizim en temel görevimizdir, bunu yapmazsak asıl sorun orada.

- ABD’YE TEPKİ: (ABD’nin, “Kayyum atamalarının yapıldığı yerlerde dileriz seçimler yeniden yapılır” açıklamasına yanıt verdi) Herkes kendi işine baksın. Biz ülkemizde kanunların, kuralların nasıl işleyeceğini başkalarından öğrenecek değiliz. Türkiye bir hukuk  devletidir. Her şey yasalarla gayet net olarak ortaya konmuştur. Türkiye’nin bu konuda kimseden ders almaya ihtiyacı da yoktur.

- SURİYE’DE ATEŞKES: Ümit ederiz ki bu varılan ateşkes kalıcı olur. Çünkü 6 yıla varan süre içinde bu anlamsız savaştan hiç kimse kazanmamıştır.  Dolayısıyla Suriye’de, Irak’ta bölgede barış artık bir keyfiyet değil bir mecburiyet haline gelmiştir. 

- FIRAT KALKANI: Amaç DAEŞ gibi diğer benzer terör örgütlerini bölgeden uzaklaştırmak ve burayı gerçek sahiplerine teslim etmek. Dolayısıyla Bir; Sınır güvenliğimiz yüzde 100 emniyet altına alınacak. İki, vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik her türlü tehdit tamamıyla ortadan kaldırılacak. Bunlaryüzde 100 sağlanıncaya kadar ve bölge tüm terör örgütlerinden temizleninceye kadar Özgür Suriye Ordusu’na yaptığımız bu destek ve bölgeyi terörden temizleme faaliyete devam edecek.  

ABD ve Yüksekdağ tahrik etmişti

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği  kayyum açıklaması yapmıştı. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Hükümetin kayyum atama kararını takiben Türkiye’nin güneydoğusundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında yasaya uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz.”  HDP’li Figen Yüksekdağ da kayyuma tepki göstermişti. “Seçilmişlerin yerine atanmışların konulmasını, yerleştirilmesini tanımıyoruz. Halkımız demokratik sivil itaatsizlik yöntemleriyle iradesine, mevzilerine sahip çıkacak.  Her yerde 24 saat nöbette olacağız ve hazır olacağız.” PKK’lı Murat Karayılan da tepki göstermişti.

Kayyum tahriki

- Hendek terörüne, belediye araçlarıyla bombalı saldırı düzenlenmesine ses çıkarmayan AB ve ABD’nin PKK’yı destekleyen belediyelere kayyum atanmasını eleştirmesi tepki çekti.

- Avrupa ve Amerika’nın bu tavrı “Belediyeler terörü desteklerken neredeydiniz?” sorusunu gündeme getirdi. İkili tutum karşısında devletin zirvesinden peş peşe sert açıklamalar geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.