Beytüşşebap'ta PKK'ya Operasyon:Atak Helikopteri Bomba İmha Etti

Beytüşşebap'ta PKK'ya Operasyon:Atak Helikopteri Bomba İmha Etti

Beytüşşebap Faraşin bölgesinde PKK'ya yönelik 'Şehit Piyada Üsteğmen Orhan Ünsal' adı verilen geniş çaplı dev operasyon başlatıldı.

Beytüşşebap Faraşin PKK'nın ülke sınırları içindeki ana üs yerlerinden biri olarak biliniyordu.Bu bölgeye 26 Eylül'den itibaren 'Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal' adı verilen operasyonlar başlatıldı.Bu operasyonun amacı, bölgede bulunan terörist grubun yakalanması,ilçe merkezine yapılacak saldırıları engellemek ve kaçakçıların kullandığı bu güzergahı kontrol altında tutmak olduğu belirtildi.

Atak Helikopteri Bomba Yüklü Aracı Patlattı

beytussebapta-pkkya-operasyon.jpg

Beytüşşebap Faraşin bölgesindeki operasyon sırasında güvenlik güçlerinin geçeceği güzergahta yol kıyısına bırakılmış ve lastik havaları indirilmiş pikap türü bir aracın bomba yüklü olduğu tespit edildi. Bomba yüklü araç, ATAK helikopteri taafından imha edildi.

Teröristlere Ait Malzemeler Ele Geçirildi

Körbeşik Tepe bölgesinde Şırnak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ve Çalyan Gölü Bölgesinde ise Van Jandarma Özel Harekat Tabur Komtanlığı tarafından operasyonlar düzenlendi.Bu operasyonlarda PKK'lılara ait tüp,el yapımı patlayıcılar ve bu patlayıcılar için malzemeler,akü,mazot ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.